Interview Da. Hilde Graafland (13/12/'14)

 

Onderstaande tekst en foto zijn afkomstig van de website van de EO

 

HILDE GRAAFLAND: "OOK IN DE DIPETE VINDEN MENSEN GOD"

 

Hilde Graafland is predikante in Veenendaal, waar ze onlangs een serie preken over Job hield. Ook vertelt ze over de bijzondere manier waarop ze predikant werd.

 

Hilde Graafland: “Ik las deze zomer met een ernstig ziek gemeentelid veel uit het bijbelboek Job. Dat gemeentelid zei: ondanks alles wat ik meemaak, heb ik toch ook God gezien in mijn leven. Ik ben over Job gaan preken in de gemeente, en ik merkte dat gemeenteleden zich erin herkenden. Job heeft een moeilijk leven, maar hij zegt toch: ik weet, mijn Losser leeft. Dat is toch wonderlijk: dat mensen ook in de diepte Hem kunnen vinden. Job  krijgt geen antwoord op zijn lijden, maar zo is het bij ons ook vaak. Job staat dicht bij ons. Dat is heel bemoedigend”.
 

Hilde Graafland vertelt in de uitzending over het proces dat ze doormaakte voor ze predikante werd. Ze kwam uit een kerkelijke omgeving waar vrouwen geen predikant werden, en ze had het gevoel dat ze zich moest bewijzen. “Toen ik eenmaal predikant was, kon ik laten zien wat er gebeurde bij een vrouwelijke predikant. Dat het tot zegen kon zijn. Je overtuigt mensen meer met de praktijk dan met discussies. Dat vond ik verrassend om te merken. Als ik heel eerlijk ben heb ik het eerste jaar wel het gevoel gehad dat ik niet mocht falen als vrouwelijke predikant. Ik was predikant in Zeeland, in de zomer kwamen er soms mensen uit andere delen van het land naar mij luisteren. Toen had ik wel het gevoel dat ik me moest waarmaken”.

Playlist

I wish we'd all been there, Larry Norman

I know, my Redeemer liveth

 

Klik hier voor het interview op de website van de EO of klik hieronder om het interview te bekijken via Youtube.