Nieuws

 

 

 

 

 

Vervolgnota “Samen de Toekomst tegemoet”

Update van het bericht geplaatst op: dinsdag 28 juni

 

In ons jubileumjaar 2012 is de Nota “De Weg vinden in een nieuwe tijd” (2012-2016) vastgesteld. Deze nota is nu geactualiseerd met de Vervolgnota “Samen de toekomst tegemoet” (2016-2020). Op de gemeenteavond van 17 mei is de gemeente over de inhoud van dit beleidsstuk gehoord worden. U kunt het verslag dat naar aanleiding van de gemeente avond is opgesteld hier downloaden.

 

De beleidsnota is in de kerkenraad van 27 juni vastgesteld. U kunt de finale versie van het document hier downloaden.

 

* * * * *

 

Sola Fide op zondag 31 juli gesloten

Bericht geplaatst op: donderdag 30 juni

 

In de Algemene Kerkenraad is besloten om, tijdens de zomerperiode, de vier kerkgebouwen gedurende ťťn zondag te sluiten. Op 24 juli zijn Aller Erf en De Goede Reede gesloten. Op 31 juli zijn Petrakerk en Sola Fide aan de beurt. Uiteraard zijn wij die dag van harte welkom om de zondagsviering bij te wonen in Aller Erf of De Goede Reede.

De kerkenraad wil gemeenteleden die niet op eigen gelegenheid naar Aller Erf of De Goede Reede kunnen gaan de mogelijkheid bieden een van deze kerkdiensten te bezoeken door het vervoer te regelen.

Aller Erf en De Goede Reede starten hun kerkdienst om 9.30 uur. We verzamelen om 9.00 uur bij Sola Fide en daarvandaan zullen er auto’s vertrekken naar Aller Erf en De Goede Reede. Uiteraard kunt u - als dit nodig is - ook thuis worden opgehaald.

Mocht u gebruik willen maken van deze mogelijkheid kunt u contact opnemen met Eveline Roseboom. Dit kan op telefoonnummer: 06-11353069 of via de mail: eroseboom@hotmail.com. Wij vernemen graag met hoeveel personen u wilt gaan en naar welke kerk. 

 

* * * * *

 

Bowlen met de kindernevendienst

Bericht geplaatst op: zondag 21 mei

 

 

Op zaterdagmiddag is de kindernevendienst met 16 kinderen wezen bowlen. Het was disco-bowlen en de kinderen (en de begeleiders) hebben de grootste lol met elkaar beleefd! Iedereen die een strike gooide, mocht je een spekje bij de medewerkers van de bowlingbaan halen. Met een speciaal rek kon je goed de richting van de bal bepalen. En het was vooral ook leuk om de bowlingballen via een apparaat weer tevoorschijn te zien komen. Als afsluiting hebben we een heerlijk ijsje gegeten bij het stadsstrandje van Veenendaal! U kunt hier een selectie van de gemaakte foto's bekijken.

 

Groetjes,

Britt, Ilja, Kyan, Sanne, Imke, Len, Rick V., Rick v. D., David, Marijke, Reinout, Collin, Timo, Brent, Isa, en Levi.

 

* * * * *

 

Terugkoppeling kernwaardenspel 24 april 2016

Bericht geplaatst op: dinsdag 17 mei

 

Op dinsdag 17 mei is is tijdens de gemeenteavond een terugkoppeling gegeven met de observaties van de kerkenraad ten aanzien van kernwaardenspel dat we gespeeld hebben op de gemeentezondag van 24 april j.l.  U kunt de pdf-versie van de presentatie hier downloaden.

 

* * * * *

 

Foto's belijdenisdienst (Pinksteren)

Bericht geplaatst op: woensdag 18 mei

 

Tijdens de belijdenisdienst met Pinksteren deden twee mensen uit onze gemeente belijdenis: Dorien Schoonhoven en Marianne Tibboel. De foto's die tijdens de dienst gemaakt zijn kunt u hier bekijken. Als u ťťn of meer foto's zou willen ontvangen, stuur dan even een mailtje naar de webmaster. Vermeldt daarbij duidelijk welke foto's u wilt ontvangen (nummers) of dat u wellicht alle foto's wilt hebben. Helaas zijn de foto's niet te bekijken vanaf een iPad. Dat probleem willen we oplossen zodra we overgaan naar een nieuwe website.

 

* * * * *

        

       Opbrengst Vastenactie 2016 - Open Doors (update)

       Bericht geplaatst op: Dinsdag 17 mei

        

       Op zondag 14 februari is de 40-dagentijd en daarmee ook de vastenactie begonnen. De opbrengst is dit jaar bestemde voor Open Doors.  Deze stichting steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Ze brengt bijbels en andere christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast wordt training gegeven en verleent de organisatie praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp. Voor meer informatie kunt u hier klikken.

        

       Tijdens de paasmorgendienst zijn de enveloppen en spaarpotjes ingezameld en is de opbrengst geteld. Er is naderhand nog een en ander binnengekomen. De uiteindelijke opbrengst was

        

       3.642,81 euro

        

       Namens Open Doors willen we iedereen die hieraan heeft bijgedragen hartelijk bedanken.

        

* * * * *

        

Foto's Gemeente(zater)dag 23 april

Bericht geplaatst op: woensdag 27 april

 

 

Op zaterdag 23 april vond de jaarlijkse gemeentedag plaats. Er stond een  afwisselend spellencircuit op het programma. Alle spelen waren geschikt voor jong en oud! Na afloop hebben we allemaal lekker een patatje met een snack gegeten. Alles was weer tot in de puntjes geregel;d en vandaar ook alle lof voor de organisatie. De tijdens de middag gemaakt foto's kunt u hier bekijken (of klik op de foto hierboven.) Als u ťťn of meer foto's zou willen ontvangen, stuur dan even een mailtje naar de webmaster. Vermeldt daarbij duidelijk welke foto's u wilt ontvangen (nummers) of dat u wellicht alle foto's wilt hebben. Helaas zijn de foto's niet te bekijken vanaf een iPad. Dat probleem willen we oplossen zodra we overgaan naar een nieuwe website.

 

* * * * *

        

Foto's rommelmarkt april 2016

Bericht geplaatst op: donderdag 7 april

 

Het eerste weekend van april was er toch weer een rommelmarkt ion de Veenendaalhal. Door de koster zijn een hele reeks foto's gemaakt. Hieronder staat een kleine selectie. Om alle foto's te bekijken kunt u hier klikken. Helaas zijn de foto's niet te bekijken vanaf een iPad.

 

 

* * * * *

        

Update kindertehuis Bethesda - Zsobok - RoemeniŽ

Bericht geplaatst op: zondag 27 maart

 

Het is al weer acht maanden geleden dat we terug kwamen uit RoemeniŽ na twee weken gewerkt te hebben in het kindertehuis Betheshda in Zsobok. Ondanks al onze inspanningen was het werk nog niet af. Gelukkig hadden we voldoende geld ingezameld om het werk af te kunnen laten maken door lokale werklieden. De afgelopen periode is er hard gewerkt in het huis. Alle muren en kozijnen zijn geverfd, de laminaat vloeren zijn gelegd, de badkamers zijn betegeld, het sanitair is geplaatst en de verwarmingsketel en radiatoren zijn geplaatst.  Dankzij de foto’s die Laurens er in de week voor Pasen heeft gemaakt, kunnen we laten zien hoe het er nu uitziet.  En eerlijk is eerlijk, als ik de foto’s weer zie, dan gaat het toch wel weer kriebelen …

 

       * * * * *

        

       Foto's Paasontbijt

       Bericht geplaatst op: zondag 27 maart

        

       Net als voorgaande jaren was ook ditmaal het Paasontbijt vorige week weer een groot succes. Er waren in totaal meer dan 50 personen.  De gemaakte foto’s kunt u hier bekijken. Mocht u ťťn of meer foto's digitaal willen ontvangen, stuur dan even een mailtje met de nummers van de foto's naar Simon de Ligt.

        

       * * * * *

        

       Informatiebrochure "Even voorstellen"

       Bericht geplaatst op: Zaterdag 20 februari

        

       De editie februari 2016 van de informatiebrochure "Even voorstellen"- Sola Fide is te downloaden via de link rechts bovenaan deze pagina (onder het adres van de kerk).

        

       * * * * *

        

       Gemeenteavond met Ds. Arjan Plaisier naar aanleiding van het rapport over de kerk in 2025

       Bericht geplaatst op: Dinsdag 12 januari

        

       Steeds meer kerken in Nederland moeten de deuren sluiten. Ook in onze Protestantse Gemeente te Veenendaal spreken we over mogelijke kerksluiting. Wie had dat ooit kunnen denken in ons traditioneel zo kerkelijke dorp! Het zijn geluiden die grote zorgen baren. Alle reden dus om iemand aan het woord te laten die hierover diep heeft nagedacht: ds. Arjan Plaisier. Op donderdag 28 januari komt hij naar De Goede Reede om zijn visie op de kerk met ons te delen. Zorg dat u erbij bent!

        

       De deuren van de kerk openen om 19.00 uur en we hopen om 19.30 uur te beginnen. Het rapport plus de daarover gepubliceerde samenvattingen, kunt u  hier downloaden. U vindt er ook meer informatie over de avond zelf.

        

       * * * * *

        

       Update actie schoenendoos   

       Bericht geplaatst op: vrijdag 25 december

        

       De afgelopen weken is er in het kader van dankdag voor gewas en arbeid veel speelgoed en andere nuttige zaken ingezameld voor de kinderen en jongeren van kindertehuis Bethesda in Zsobok RoemeniŽ. Vervolgens zijn alle schoenendozen overgepakt in drie grote dozen, die per vrachtwagen naar RoemeniŽ zijn getransporteerd. De spullen die we nog over hadden worden naar de voedselbank Veenendaal gebracht zodat zij er kinderen/jongeren in Veenendaal blij mee kunnen maken. Inmiddels zijn de schoenendozen in het kindertehuis aangekomen, uitgedeeld en uitgepakt. U kunt de gemaakt foto's hier bekijken.

        

       * * * * *

        

       Foto's kerstspel KND

       Bericht geplaatst op: vrijdag 25 december

        

        

       U kunt de foto's die gemaakt zijn tijdens het kerstspel van de kindernevendienst hier bekijken en eventueel downloaden.

        

       * * * * *

        

       Gezellig kerstfeest SolaMix 

       Bericht geplaatst op: donderdag 17 december

        

        

       Donderdag 17 december was het jaarlijks kerstfeest van SolaMix de foyer van Sola Fide. Met een opkomst van circa 50 personen was het gezellig druk.  Er werden een aantal gedichten voorgedragen en onder begeleiding van Alie Valkenburg werden zes liederen gezongen. De gemaakte foto's kun u via deze link bekijken.

        

       * * * * *

        

       Geslaagd kerstdiner Sola Friends   

       Bericht geplaatst op: woensdag 16 december

        

       Zaterdag 12 december is het kerstdiner van Sola Friend gehouden in de foyer van Sola Fide. Het was een geslaagde bijeenkomst waar veel is gelachen (en gegeten). We kregen ook nog onverwachts bezoek van Elisabeth die onze dienst gedurende de adventsperiode wekelijks bezoekt. De gemaakte foto's zijn te bekijken via de website van Sola Friends (menu foto's) of via deze link.

        

        

       * * * * *

        

       Getuigenis Case Schrage in Choose Life jongerendienst   

       Bericht geplaatst op: maandag 2 november

        

       Tijdens de Choose Life jongerendienst op 1 november 2015 hebben we mogen luisteren naar en genieten van de getuigenis van Case Schrage. In zijn getuigenis verteld Case hoe hij er toe kwam om Jezus toe te laten in zijn leven.  Het is een indringend verhaal dat onder andere gaat over in het geloven in God en het kennen van Jezus, zonder gered te zijn. Hij brengt zijn verhaal wel luchtig en met veel humor, waardoor er ook heel wat af gelachen is.

        

        Case heeft 23 jaar lang gewerkt met wilde dieren, waaronder de Orka uit de filmreeks Free Willy. Als dierentemmer heeft hij de dood meerdere malen in de ogen gezien. Maar omdat God een plan met hem had, heeft hij het telkens overleefd.

        

       Het is mogelijk de getuigenis van Case via onderstaande player terug te luisteren. Het werkt als een standaard speler. Start het afspelen door op het linker driehoekje te klikken. Het vierkantje is om te stoppen.

        

        

       Het is ook mogelijk de getuigenis als mp3-bestand hier te downloaden als ingepakt zip-bestand (zelf even unzippen). Lukt het niet, stuur dan even een mailtje naar de webmaster.

        

       bezoek hier de website van Case Schrage.

        

       * * * * *

        

       Impressie startzondag   

       Bericht geplaatst op: zondag 20 september

        

       Op 20 september was het startzondag. Het nieuwe kerkelijk seizoen 2015-2016 werd officieel geopend. Dit jaar was gekozen voor een andere opzet. Na een korte preek kon gekozen worden uit verschillende workshops:

       1) In de kerkzaal werd er gezongen onder leiding van Erik

       2) "Vluchteling als Buur" met Cali Kadionda / Beppie Wessels

       3) Missionair gesprek met Da. Hilde Graafland / Ellen van der Schans

       4) Armoede en de naaste met Heine Algra en Petra Visser

       5) De kinderen waren ondertussen cupcakes aan het versieren

        

       Na een half uurtje kwam iedereen weer bij elkaar in de kerkzaal en werd de dienst afgerond. Na de dienst was er een high-koffie met heel veel lekkernijen die van huis waren meegebracht en de door de kinderen versierde cupcakes.

        

       Voor een impressie van de startzondag kunt u hier de foto's bekijken. (Let op: Foto's zijn niet te bekijken met een iPad)

        

       * * * * *

        

       Uitzwaaidienst RoemeniŽ groep

       Bericht geplaatst op: zondag 12 juli

        

        

       Op zondag 12 juli was de uitzwaaidienst voor de RoemeniŽ-gangers. Na de mooie en toepasselijke verkondiging kwamen alle deelnemers op het podium. Vanuit Sola Fide gaan mee: Cathelijne, DaniŽlle, Elise, Estelle, Henk, Kees, Levina, Rhodť, Ria en Simon. En verder: Gert, Henri, Jacomine, Joalien, Kor, Laurens (is al in Zsobok), Leendert, Sanne en Wim. De deelnemers en de gemeente werden toegesproken door Menno Hanse, zelf deelnemer van de RoemeniŽ reis 2013, en daarna toegezongen door de gemeente.

        

        

       Als u ons wilt volgen, en natuurlijk wilt u dat!!! dan kan dat via onze website (www.helproemenie.nl) of onze facebook pagina (facebook.com/helproemenie). U komt ook op onze website door op ons logo te klikken. Wij zullen (als het internet dat toelaat) iedere dag een berichtje plaatsen.  Op 28 juli komen we hopelijk weer veilig en met een koffer vol verhalen en dierbare herinneringen terug. Na de zomervakantie komen wij graag nog een keer terug voor een uitgebreidere terugkoppeling.

        

       * * * * *

        

       Succesvolle voedselestafette bij Sola Fide

       Bericht geplaatst op: zondag 28 juni

        

        

       De Voedselbank Veenendaal verzorgt wekelijks ruim 200 pakketten voedsel voor gezinnen die onder het absolute minimum leven. Het is echter nauwelijks mogelijk goede pakketten samen te stellen omdat de Voedselbank bijna geen goede producten meer in het magazijn heeft staan.  Om in een constante toevoer van producten te voorzien, heeft de voedselbank de voedselestafette bedacht. Iedere maand zamelen twee kerken, scholen of (sport)verenigingen een maand lang producten in. Als Sola Fide waren wij in mei aan de beurt. Het was een mooie actie met een mooie opbrengst. Namens de Voedselbank Veenendaal willen we iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen van harte bedanken!

        

        

       Voedselestafette hoekje in de Foyer

        

        

       Eerste lading voor de voedselbank (zondag 17 mei)

        

        

       Tweede lading voor de voedselbank (zondag 31 mei)

        

       * * * * *

        

       Interview Da. Hilde Graafland bij EO

       Bericht geplaatst op: zaterdag 20 december

        

       Op zaterdag 13 december heeft Da. Hilde Graafland een interview gegeven voor het radioprogramma Onderweg van de Evangelische Omroep (EO). Van het interview is ook een videoregistratie gemaakt. Dit is te bekijken via de website van de EO. Lees hier verder voor meer informatie over het interview en de link naar de website van de EO.

        

       * * * * *

        

                         Aanleveren gegevens Solafaceboek

                         Bericht geplaatst op: woensdag 20 maart 2013

                         Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw gegevens voor Solafaceboek in te kunnen voeren.

                         Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw foto te kunnen mailen. U kunt de foto als bijlage kunnen toevoegen aan de mail.

                          

                         Voor meer informatie kunt u hier klikken of via het menu [Gemeente] bovenaan naar de Solafaceboek pagina geen.

                          

* * * * *

 

Data SolaMix middagen seizoen 2015/2016

Bericht geplaatst op: dinsdag 4 augustus 2015

 

Via deze link kunt u de data bekijken waarop de SolaMix middagen worden gehouden voor het komende seizoen.

 

* * * * *