Nieuws

 

 

        

       Open kerkendag zaterdag 12 september   

       Bericht geplaatst op: donderdag 27 augustus

        

       Op 12 september is het niet alleen Open Monumentendag, maar ook Open Kerkdag. Zo’n tien kerken in Veenendaal, waaronder Sola Fide, hebben besloten om dan de deuren voor u open te zetten. Wij willen iedereen van binnen en buiten Veenendaal in de gelegenheid stellen om het kerkgebouw te bekijken. U kunt dan ook kennismaken met de vele activiteiten die de kerken ontplooien in de week en op zondag. Natuurlijk kunt u ook uw vragen kwijt aan de leden van die kerken. U bent van harte welkom!

        

       Op de website voor de open kerkendag vindt u een overzicht van wat de kerken u op 12 september bieden. U zult er verbaasd van staan hoe gevarieerd het aanbod is. Door hier of op het logo hieronder te klikken, kunt u naar de website gaan.

        

        

       * * * * *

        

       Openingsavond studieseizoen Hebreeuws in de Vallei  

       Bericht geplaatst op: maandag 24 augustus

        

       Werkgroep Hebreeuws in de Vallei deelt mee dat het studieseizoen 2015-2016 begint met een feestelijke  openingsavond, met een optreden van  Trio Mazzel van Klezmerband Mazzeltov * & Rolinha Kross . Een avond, waarop iedereen welkom is, die interesse heeft voor het programma dat deze avond geboden zal worden, dus ook als men geen lid is en ook niet van plan is dat te worden.

        

       Plaats:   Wijkkerk Aller Erf, Ronde Erf 86, Veenendaal

       Tijd:       Dinsdag 1 september 2015 van 20.00 tot 22.00 uur,

                     inloop vanaf  19.30 uur

       Kosten:  Toegang is gratis voor leden van de Werkgroep Hebreeuws.

                     Van niet-leden wordt een kleine vrijwillge bijdrage gevraagd.

        

       * Klezmerband Mazzeltov richt zich vooral op het Jiddische lied. Veel van deze muziek is ontstaan als een mengeling van Joodse muziek en Oost-Europese volksmuziek. Mazzeltov houdt deze traditie levend. Zij spelen  met liefde bekende en minder bekende pareltjes uit het oude Jiddisch repertoire.  Mazzeltov trekt de muziek ook door naar deze tijd met eigen composities . Al meer dan tien jaar maakt Mazzeltov theatertournees door binnen- en buitenland, met zangeres Rolinha Kross als 'leading lady'. Met haar warme stem en spontane uitstraling weet zij het publiek te boeien.

        

       U bent  van harte uitgenodigd. Welkom!

        

       De Werkgroep organiseert naast een driejarige taalcursus Bijbels Hebreeuws, ook leesgroepen Hebreeuws en Jiddisch. Lidmaatschap 60 euro per jaar, inclusief les- en leesmateriaal.   Wilt u de folder ontvangen of meer informatie via rosabeijen@gmail.com

        

       * * * * *

        

       Uitzwaaidienst Roemenië groep

       Bericht geplaatst op: zondag 12 juli

        

        

       Op zondag 12 juli was de uitzwaaidienst voor de Roemenië-gangers. Na de mooie en toepasselijke verkondiging kwamen alle deelnemers op het podium. Vanuit Sola Fide gaan mee: Cathelijne, Daniëlle, Elise, Estelle, Henk, Kees, Levina, Rhodé, Ria en Simon. En verder: Gert, Henri, Jacomine, Joalien, Kor, Laurens (is al in Zsobok), Leendert, Sanne en Wim. De deelnemers en de gemeente werden toegesproken door Menno Hanse, zelf deelnemer van de Roemenië reis 2013, en daarna toegezongen door de gemeente.

        

        

       Als u ons wilt volgen, en natuurlijk wilt u dat!!! dan kan dat via onze website (www.helproemenie.nl) of onze facebook pagina (facebook.com/helproemenie). U komt ook op onze website door op ons logo te klikken. Wij zullen (als het internet dat toelaat) iedere dag een berichtje plaatsen.  Op 28 juli komen we hopelijk weer veilig en met een koffer vol verhalen en dierbare herinneringen terug. Na de zomervakantie komen wij graag nog een keer terug voor een uitgebreidere terugkoppeling.

        

       * * * * *

        

       Terugkoppeling informatie avond "Werk aan de kerk"

       Bericht geplaatst op: zondag 28 juni

        

       Dinsdagavond 23 juni was er een informatie avond in Sola Fide over "Werk aan de kerk". Na een opening door dominee Graafland en een inleiding door Foppe Dupuis, gaven verschillende ambtsdragers een toelichting over wat het ambt in de praktijk inhoud. Het ging om: pastoraal ouderling, pastoraal medewerker, diaken, ouderling-kerkrentmeester, bijzondere ouderlingen en voorzitter van de kerkenraad. Omdat het verslag van de avond negen (!) pagina's bestrijkt, kunt u het downloaden in plaats van hier op de website lezen. U kunt eveneens een drietal brieven over ambtswerk downloaden. Voor vragen kunt u contact opnemen met de Scriba.

        

       Verslag informatie-avond 23 juni 2015 werk in de kerk

       Brief over het ambt aan de kerkenraad

       Brief over het ambt aan de ambtsdrager

       Brief over het ambt aan de gemeente

        

       * * * * *

        

       Succesvolle voedselestafette bij Sola Fide

       Bericht geplaatst op: zondag 28 juni

        

        

       De Voedselbank Veenendaal verzorgt wekelijks ruim 200 pakketten voedsel voor gezinnen die onder het absolute minimum leven. Het is echter nauwelijks mogelijk goede pakketten samen te stellen omdat de Voedselbank bijna geen goede producten meer in het magazijn heeft staan.  Om in een constante toevoer van producten te voorzien, heeft de voedselbank de voedselestafette bedacht. Iedere maand zamelen twee kerken, scholen of (sport)verenigingen een maand lang producten in. Als Sola Fide waren wij in mei aan de beurt. Het was een mooie actie met een mooie opbrengst. Namens de Voedselbank Veenendaal willen we iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen van harte bedanken!

        

        

       Voedselestafette hoekje in de Foyer

        

        

       Eerste lading voor de voedselbank (zondag 17 mei)

        

        

       Tweede lading voor de voedselbank (zondag 31 mei)

        

       * * * * *

        

       Foto's Gemeenteweekend 2015

       Bericht geplaatst op: zaterdag 17 mei

        

       Zaterdag 9 mei was de jaarlijkse gemeentedag. 's Middags waren er oud Hollandse spelletjes voor jong en oud. Nadat om half zes de snackcar langs kwam om voor de inwendige mens te zorgen, was er 's avonds een heuse jamsessie. U kunt de foto's bekijken door hier te klikken. Als u één of meer foto's digitaal wilt ontvangen, dan kunt een mail sturen met daarin de nummers van de foto's naar solafide@de-ligt.nl

        

       * * * * *

        

       Foto's Pasen 2015

       Bericht geplaatst op: zaterdag 11 april

        

       Door de "huis"fotograaf Rob Hofstra zijn op Paasmorgen 5 april foto's gemaakt van het paasontbijt. Tijdens de dienst is onder ander het gemeentekoor op de gevoelige plaat vastgelegd. U kunt de foto's bekijken door hier te klikken. Als u één of meer foto's digitaal wilt ontvangen, dan kunt een mail sturen met daarin de nummers van de foto's naar solafide@de-ligt.nl

        

       * * * * *

        

       Foto's diverse kerstactiviteiten

       Bericht ge-update op: donderdag 25 december

        

       In december zijn er vaak diverse activiteiten voor jong en oud die in het teken staan van kerst.  Als daarbij foto's worden gemaakt, kunt u die bekijken door op de onderstaande link te klikken.

        

       Sola Friends kerstdiner - 13 december 2014

       Solamix kerstviering - 18 december 2014

       Kerstspel Kindernevendienst - 25 december 2014

        

       * * * * *

        

       Interview Da. Hilde Graafland bij EO

       Bericht geplaatst op: zaterdag 20 december

        

       Op zaterdag 13 december heeft Da. Hilde Graafland een interview gegeven voor het radioprogramma Onderweg van de Evangelische Omroep (EO). Van het interview is ook een videoregistratie gemaakt. Dit is te bekijken via de website van de EO. Lees hier verder voor meer informatie over het interview en de link naar de website van de EO.

        

       * * * * *

        

                         Aanleveren gegevens Solafaceboek

                         Bericht geplaatst op: woensdag 20 maart 2013

                         Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw gegevens voor Solafaceboek in te kunnen voeren.

                         Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw foto te kunnen mailen. U kunt de foto als bijlage kunnen toevoegen aan de mail.

                          

                         Voor meer informatie kunt u hier klikken of via het menu [Gemeente] bovenaan naar de Solafaceboek pagina geen.

                          

* * * * *

 

Data SolaMix middagen seizoen 2015/2016

Bericht geplaatst op: dinsdag 4 augustus 2015

 

Via deze link kunt u de data bekijken waarop de SolaMix middagen worden gehouden voor het komende seizoen.

 

* * * * *