Nieuws

 

 

        

        

       Inzamelingsactie voor Voedselbank Veenendaal

       Bericht geplaatst op: maandag 10 november

        

       Zondag 9 november was de inzamelingsactie voor de voedselbank Veenendaal. Met een totale opbrengst van meer bijna 30 dozen aan blikken, potten, pakken, wasmiddel, etcetera, kunnen we net als vorig jaar wederom met recht spreken van een succes. De opbrengst is overhandigd aan een vertegenwoordiger van de voedselbank. De gemaakte foto's zijn hier te bekijken. Er zijn ook stukjes geplaatst op de website van Rijnpost en Veenendaalse Krant.

        

       Ondanks dat de voedselbank enorm geholpen is met de opbrengst van dit soort incidentele acties, is ook structurele hulp nodig. Vanaf volgend jaar gaat Sola Fide daarom meedoen met de voedselestafette. Gedurende één maand gaan we voedsel en kleding inzamelen. Vanuit de diakonie zult u hier t.z.t. uitvoerig over worden geïnformeerd.

        

       Als u niet aanwezig was en toch alsnog een bijdrage wilt leveren of als u de voedselbank Veenendaal financieel wilt ondersteunen, dan kan dat met een eenmalige gift of door donateur te worden. In de foyer op de leestafel liggen folders van de voedselbank Veenendaal met daarin een machtigingsformulier. U kunt ook zelf geld over maken naar IBAN NL46ABNA0577889745 t.n.v. Voedselbank Veenendaal.

        

       Namens de voedselbank en haar klanten wordt iedereen die haar steentje heeft bijgedragen hartelijk bedankt.

        

       * * * * *

        

       Foto impressie SolaFriends zeilkamp 2014

       Bericht geplaatst op: zaterdag 11 oktober

        

       Het laatste weekend van augustus zijn de jongeren van SolaFriends weer op zeilkamp geweest naar Koudum in Fryslân. Het weer zat mee. Regelmatig de zon en met een windkracht 3 a 4 BFT uit de goede hoek was het prima zeilen op de Fluessen en het Hegemeer. Om een indruk te krijgen van het weekend kunt u de foto's en het gemaakte filmpje hier bekijken.

        

       * * * * *

        

       Gezocht ...

       Bericht geplaatst op: woensdag 8 oktober

        

       Onder het menukopje [Activiteiten] is een nieuwe rubriek aangemaakt, zijnde [Gezocht]. U/je treft hier een overzicht aan van "vacatures" van verschillende activiteiten, bijvoorbeeld: medewerker tuinteam, fotograaf en coördinator Kindernevendienst. Door hier te klikken gaat u rechtstreeks naar de betreffende pagina toe.

        

       * * * * *

        

       Terugblik startzondag 21 september in Sola Fide

       Bericht geplaatst op: zaterdag 27 september 2014

        

       Het thema van de startzondag op 21 september was: “EEN ONTMOETING DIE IETS MET JE DOET”. Het programma begon na de kerkdienst met koffie met wat lekkers erbij. Verschillende gemeenteleden hadden weer goed hun best gedaan met het bakken van cake of iets anders.

       Na de koffie kon er gekozen worden uit: 1) het maken van een mood-board, 2) kaarten schrijven voor gemeenteleden of 3) praten over het thema. Er werd heel wat geknipt en geplakt, geschreven en gepraat. De kinderen hadden een fotospeurtocht in en rond de kerk en de jongeren hebben gedart en gepraat in de kelder.

       Ter afsluiting was er een gemeenschappelijke lunch van eten dat door alle gemeenteleden zelf was meegenomen. Er was weer veel keus en er was ruim voldoende; broodjes, wraps, gehaktballetjes, salades, eieren, fruit, etcetera.

       Als u nog een keer wilt nagenieten van deze gezellige bijeenkomst of als u wilt zien wat u gemist heeft, dan kunt u hier de gemaakte foto's bekijken. Ook kunt u een kijkje nemen in de foyer van Sola Fide waar een ingelijste fotocollage hangt.

        

       * * * * *

        

       Terugblik op bezoek Zsobok (Roemenië)

       Bericht geplaatst op: zaterdag 13 september 2014

        

       Van 4 tot en met 9 september zijn we samen met een aantal deelnemers aan de Roemeniëreis 2013 weer terug gegaan naar Zsobok in Roemenië. We waren daar om het 20-jarig jubileum van het kindertehuis Bethesda te vieren. Het was een mooi feest dat begon met een kerkdienst, gevolgd door een bijeenkomst met toespraken en muziek. Tijdens de bijeenkomst kregen wij ook de gelegenheid kort iets te zeggen en hebben daarbij symbolisch het ingezamelde geld (1.080 euro) in de vorm van een cheque aan Elisabeth overhandigd. De winter kinderkleding (circa 60 kilo) hadden we al eerder gegeven.  Het was al met al weer een onvergetelijke reis.  Binnenkort kun je hier een selectie van de vele foto's die zijn gemaakt bekijken.

        

       Omdat er nog veel meer te doen is, hopen we volgend jaar zomer weer een reis te organiseren. Heb je interesse of wil je nog wat meer verhalen horen, kom dan vrijdag 19 september om 20.00 uur naar de informatieavond in Sola Fide.  Neem daarbij gerust vriend(in) en/of ouders mee.

        

       Voor informatie (ook na 19 september), kun je contact opnemen met: 

       Henk/Levina van Klaveren of Simon de Ligt. Je kunt eventueel ook een mail sturen naar jij.in.oosteuropa@gmail.com

        

                         * * * * *

                          

                         Aanleveren gegevens Solafaceboek

                         Bericht geplaatst op: woensdag 20 maart 2013

                         Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw gegevens voor Solafaceboek in te kunnen voeren.

                         Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw foto te kunnen mailen. U kunt de foto als bijlage kunnen toevoegen aan de mail.

                          

                         Voor meer informatie kunt u hier klikken of via het menu [Gemeente] bovenaan naar de Solafaceboek pagina geen.

                          

                         * * * * *

                          

                         Foto's belijdenisdienst Pinksteren 2014

                         Bericht geplaatst op: zondag 8 juni 2014

                          

                         Tijdens de pinksterdienst met thema "de Geest spreekt alle talen" deden vier gemeenteleden belijdenis van hun geloof: Heidi Nieuwenhuis - van de Kuit, Gert van Harn, Evert van Dijk en Esther Slagman - Timmer. U kunt de tijdens deze dienst gemaakte foto's bekijken door hier te klikken. Er wordt dan een nieuw venster geopend met voor het webalbum. Mocht u één of meer foto's digitaal willen ontvangen, stuur dan een mail naar Simon de Ligt (hier klikken)

                          

                         * * * * *

                    

Eeuwigheidszondag

Bericht geplaatst op:zondag 8 december 2013

   

  Op 24 november jongsleden was het eeuwigheidszondag en herdachten wij de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden.

   

  Voorin de kerk stond een standaard met daarop de lijst met alle namen.

   

  De kinderen van de kindernevendienst brachten voor iedere overledene een roos naar voren. Deze kon na de dienst door een nabestaande worden opgehaald.

 

 

* * * * *

 

Impressie inzameling voedselbank - dankdag 2013
Bericht geplaatst op: zaterdag 16 novemberr 2013

 

De inzamelingsactie voor de Voedselbank Veenendaal die is gehouden op zondag 10 november was een groot succes. Er was duidelijk sprake van een saamhorigheidsgevoel, hetgeen ook tot uiting is gekomen in de opbrengst. In totaal werden 22 kratten met blikken en potten ingezameld. De opbrengst is op maandag 11 november overhandigd aan een vertegenwoordiger van de Voedselbank. Op de websites van Rijnpost en Veenendaalse krant is een stukje geplaatst, inclusief foto's. Deze laatste heeft het artikel, inclusief kleurenfoto van Isa, ook nog opgenomen in de krant van woensdag 11 november (pagina 11). Namens de diakonie en natuurlijk de Voedselbank Veenendaal willen wij iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen van harte bedanken.

 

* * * * *

 

Data SolaMix middagen seizoen 2014/2015

Bericht geplaatst op: woensdag 20 augustus 2014

 

Via deze link kunt u de data bekijken waarop de SolaMix middagen worden gehouden voor het komende seizoen.

 

* * * * *