Nieuws

 

 

        

       Adventsproject KND gestart   

       Bericht geplaatst op: maandag 30 november

        

       Zondag 29 november was het eerste Advent en is ook het project van de kindernevendienst gestart. Het thame dit jaar is: "Hoe laat is het?" Op het podium staat een standaard met een poster van een klok/wekker. Iedere week wordt er iets opgehangen. Voor degene die niet aanwezig waren, zijn een paar foto's gemaakt.

        

        

        

       * * * * *

        

       Getuigenis Case Schrage in Choose Life jongerendienst   

       Bericht geplaatst op: maandag 2 november

        

       Tijdens de Choose Life jongerendienst op 1 november 2015 hebben we mogen luisteren naar en genieten van de getuigenis van Case Schrage. In zijn getuigenis verteld Case hoe hij er toe kwam om Jezus toe te laten in zijn leven.  Het is een indringend verhaal dat onder andere gaat over in het geloven in God en het kennen van Jezus, zonder gered te zijn. Hij brengt zijn verhaal wel luchtig en met veel humor, waardoor er ook heel wat af gelachen is.

        

        Case heeft 23 jaar lang gewerkt met wilde dieren, waaronder de Orka uit de filmreeks Free Willy. Als dierentemmer heeft hij de dood meerdere malen in de ogen gezien. Maar omdat God een plan met hem had, heeft hij het telkens overleefd.

        

       Het is mogelijk de getuigenis van Case via onderstaande player terug te luisteren. Het werkt als een standaard speler. Start het afspelen door op het linker driehoekje te klikken. Het vierkantje is om te stoppen.

        

        

       Het is ook mogelijk de getuigenis als mp3-bestand hier te downloaden als ingepakt zip-bestand (zelf even unzippen). Lukt het niet, stuur dan even een mailtje naar de webmaster.

        

       bezoek hier de website van Case Schrage.

        

       * * * * *

        

       Impressie startzondag   

       Bericht geplaatst op: zondag 20 september

        

       Op 20 september was het startzondag. Het nieuwe kerkelijk seizoen 2015-2016 werd officieel geopend. Dit jaar was gekozen voor een andere opzet. Na een korte preek kon gekozen worden uit verschillende workshops:

       1) In de kerkzaal werd er gezongen onder leiding van Erik

       2) "Vluchteling als Buur" met Cali Kadionda / Beppie Wessels

       3) Missionair gesprek met Da. Hilde Graafland / Ellen van der Schans

       4) Armoede en de naaste met Heine Algra en Petra Visser

       5) De kinderen waren ondertussen cupcakes aan het versieren

        

       Na een half uurtje kwam iedereen weer bij elkaar in de kerkzaal en werd de dienst afgerond. Na de dienst was er een high-koffie met heel veel lekkernijen die van huis waren meegebracht en de door de kinderen versierde cupcakes.

        

       Voor een impressie van de startzondag kunt u hier de foto's bekijken. (Let op: Foto's zijn niet te bekijken met een iPad)

        

       * * * * *

        

       Uitzwaaidienst Roemenië groep

       Bericht geplaatst op: zondag 12 juli

        

        

       Op zondag 12 juli was de uitzwaaidienst voor de Roemenië-gangers. Na de mooie en toepasselijke verkondiging kwamen alle deelnemers op het podium. Vanuit Sola Fide gaan mee: Cathelijne, Daniëlle, Elise, Estelle, Henk, Kees, Levina, Rhodé, Ria en Simon. En verder: Gert, Henri, Jacomine, Joalien, Kor, Laurens (is al in Zsobok), Leendert, Sanne en Wim. De deelnemers en de gemeente werden toegesproken door Menno Hanse, zelf deelnemer van de Roemenië reis 2013, en daarna toegezongen door de gemeente.

        

        

       Als u ons wilt volgen, en natuurlijk wilt u dat!!! dan kan dat via onze website (www.helproemenie.nl) of onze facebook pagina (facebook.com/helproemenie). U komt ook op onze website door op ons logo te klikken. Wij zullen (als het internet dat toelaat) iedere dag een berichtje plaatsen.  Op 28 juli komen we hopelijk weer veilig en met een koffer vol verhalen en dierbare herinneringen terug. Na de zomervakantie komen wij graag nog een keer terug voor een uitgebreidere terugkoppeling.

        

       * * * * *

        

       Terugkoppeling informatie avond "Werk aan de kerk"

       Bericht geplaatst op: zondag 28 juni

        

       Dinsdagavond 23 juni was er een informatie avond in Sola Fide over "Werk aan de kerk". Na een opening door dominee Graafland en een inleiding door Foppe Dupuis, gaven verschillende ambtsdragers een toelichting over wat het ambt in de praktijk inhoud. Het ging om: pastoraal ouderling, pastoraal medewerker, diaken, ouderling-kerkrentmeester, bijzondere ouderlingen en voorzitter van de kerkenraad. Omdat het verslag van de avond negen (!) pagina's bestrijkt, kunt u het downloaden in plaats van hier op de website lezen. U kunt eveneens een drietal brieven over ambtswerk downloaden. Voor vragen kunt u contact opnemen met de Scriba.

        

       Verslag informatie-avond 23 juni 2015 werk in de kerk

       Brief over het ambt aan de kerkenraad

       Brief over het ambt aan de ambtsdrager

       Brief over het ambt aan de gemeente

        

       * * * * *

        

       Succesvolle voedselestafette bij Sola Fide

       Bericht geplaatst op: zondag 28 juni

        

        

       De Voedselbank Veenendaal verzorgt wekelijks ruim 200 pakketten voedsel voor gezinnen die onder het absolute minimum leven. Het is echter nauwelijks mogelijk goede pakketten samen te stellen omdat de Voedselbank bijna geen goede producten meer in het magazijn heeft staan.  Om in een constante toevoer van producten te voorzien, heeft de voedselbank de voedselestafette bedacht. Iedere maand zamelen twee kerken, scholen of (sport)verenigingen een maand lang producten in. Als Sola Fide waren wij in mei aan de beurt. Het was een mooie actie met een mooie opbrengst. Namens de Voedselbank Veenendaal willen we iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen van harte bedanken!

        

        

       Voedselestafette hoekje in de Foyer

        

        

       Eerste lading voor de voedselbank (zondag 17 mei)

        

        

       Tweede lading voor de voedselbank (zondag 31 mei)

        

       * * * * *

        

       Foto's Gemeenteweekend 2015

       Bericht geplaatst op: zaterdag 17 mei

        

       Zaterdag 9 mei was de jaarlijkse gemeentedag. 's Middags waren er oud Hollandse spelletjes voor jong en oud. Nadat om half zes de snackcar langs kwam om voor de inwendige mens te zorgen, was er 's avonds een heuse jamsessie. U kunt de foto's bekijken door hier te klikken. Als u één of meer foto's digitaal wilt ontvangen, dan kunt een mail sturen met daarin de nummers van de foto's naar solafide@de-ligt.nl

        

       * * * * *

        

       Foto's Pasen 2015

       Bericht geplaatst op: zaterdag 11 april

        

       Door de "huis"fotograaf Rob Hofstra zijn op Paasmorgen 5 april foto's gemaakt van het paasontbijt. Tijdens de dienst is onder ander het gemeentekoor op de gevoelige plaat vastgelegd. U kunt de foto's bekijken door hier te klikken. Als u één of meer foto's digitaal wilt ontvangen, dan kunt een mail sturen met daarin de nummers van de foto's naar solafide@de-ligt.nl

        

       * * * * *

        

       Foto's diverse kerstactiviteiten

       Bericht ge-update op: donderdag 25 december

        

       In december zijn er vaak diverse activiteiten voor jong en oud die in het teken staan van kerst.  Als daarbij foto's worden gemaakt, kunt u die bekijken door op de onderstaande link te klikken.

        

       Sola Friends kerstdiner - 13 december 2014

       Solamix kerstviering - 18 december 2014

       Kerstspel Kindernevendienst - 25 december 2014

        

       * * * * *

        

       Interview Da. Hilde Graafland bij EO

       Bericht geplaatst op: zaterdag 20 december

        

       Op zaterdag 13 december heeft Da. Hilde Graafland een interview gegeven voor het radioprogramma Onderweg van de Evangelische Omroep (EO). Van het interview is ook een videoregistratie gemaakt. Dit is te bekijken via de website van de EO. Lees hier verder voor meer informatie over het interview en de link naar de website van de EO.

        

       * * * * *

        

                         Aanleveren gegevens Solafaceboek

                         Bericht geplaatst op: woensdag 20 maart 2013

                         Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw gegevens voor Solafaceboek in te kunnen voeren.

                         Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw foto te kunnen mailen. U kunt de foto als bijlage kunnen toevoegen aan de mail.

                          

                         Voor meer informatie kunt u hier klikken of via het menu [Gemeente] bovenaan naar de Solafaceboek pagina geen.

                          

* * * * *

 

Data SolaMix middagen seizoen 2015/2016

Bericht geplaatst op: dinsdag 4 augustus 2015

 

Via deze link kunt u de data bekijken waarop de SolaMix middagen worden gehouden voor het komende seizoen.

 

* * * * *