Nieuws

 

 

 

Belangrijke PGV brede gemeente avond op 22 februari

Bericht geplaatst op: Vrijdag 10 februari

 

Op donderdag 22 februari wordt een belangrijke PGV-brede gemeente aanvond georganiseerd in het kader van het proces PGV Vitaal. Op deze avond wordt u als gemeenteleden door de Algemene Kerkenraad van de PGV gekend en gehoord over het voorgenomen besluit over de sluiting van twee kerkgebouwen. U kunt de kanselboodschap die op 12 en 19 februari is uitgesproken hier downloaden. De bijeenkomst wordt gehouden in de Goede Reede (Vondellaan 2). De avond begint om 20.00 uur, maar de deuren gaan om 19.30 uur open.

 

De avond is belangrijk omdat de Algemene Kerkenraad bekend zal maken welke twee gebouwen in principe worden gesloten (kennen).  U wordt deze avond uitgenodigd om uw visie op dit voorgenomen besluit te geven en te vertellen waarom u denkt dat het een juiste keus is of juist niet (horen). De Algemene Kerkenraad zal alles wat u als gemeenteleden aandraagt meenemen in haar uiteindelijke beslissen.

 

Noteert u ook alvast  16 maart in uw agenda. Dan wordt een gemeente avond georganiseerd vanuit de Algemene Kerkenraad voor en in  Sola Fide. Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk.

 

* * * * *

 

Kerk TV in Sola Fide

Bericht geplaatst op: Vrijdag 10 februari

 

Sinds januari 2017 beschikt Sola Fide over een kerk TV installatie. Het is daarom mogelijk om de kerkdiensten live mee te kijken via Internet. Het is ook mogelijk om kerkdiensten achteraf te bekijken vanuit het archief (1 jaar). Als u een dienst langer wilt bewaren, kunt u deze zelf downloaden.

 

Het meekijken kan vanaf PC, laptop, tablet, mobiele telefoon of Smart TV met Internet-aansluiting. Net als kerkradio wordt gebruik gemaakt van  www.kerkdienstgemist.nl. U heeft hiervoor geen abonnement of inlogcode nodig. Zoek naar Sola Fide en dan kunt u live meekijken met de dienst of een oude dienst uit het archief bekijken of downloaden.

 

Mocht u vragen hebben of al er iets niet lukt, neem dan even contact op met het beamteam. Zij helpen u graag verder. Het beamteam is bereikbaar via beamteam.solafide@pkn-veenendaal.nl

 

* * * * *

 

Nieuwe website PGV

Bericht geplaatst op: Vrijdag 10 februari

 

Onze Protestantse Gemeente Veenendaal (PGV) heeft een vernieuwde website. Naast de informatie die u altijd al op de website van de PGV kon vinden, is er ook een speciale projectpagina ingericht voor het proces PGV Vitaal. U kunt hier onder andere de informatie bulletins en presentatie van de PGV brede gemeente avonden vinden.

 

* * * * *

 

Mooie opbrengst voedselestafette

Bericht geplaatst op: Zondag 27 november

 

In november hebben wij als wijkgemeente weer meegedaan met de voedselestafette. Producten konden tot en met 27 november worden ingeleverd in de foyer. Met een opbrengst van 28 dozen en een aantal zakken met kleding, kunnen we weer terugkijken op een geslaagde actie. Namens de voedselbank Veenendaal en de Diakonie willen we iedereen die heeft bijgedragen hartelijk bedanken!!!

 

 

 

* * * * *

 

Update proces PGV Vitaal - verslag gemeente avond Sola Fide 13 oktober  - PGV-brede gemeente avond 17 november

Update van het bericht geplaatst op: dinsdag 29 november

 

Op donderdag 13 oktober was er een gemeente avond in Sola Fide in het kader van PGV Vitaal. Het verslag van de gemeente avond is inmiddels beschikbaar en kunt u hier downloaden.

 

Tevens heeft de kerkenraad de vragen die op de gemeente-avond zijn gesteld schriftelijk beantwoord. U kunt de antwoorden hier downloaden.

 

De leden van wijkgemeente Sola Fide werden gekend en gehoord inzake het conceptbesluit van onze wijkkerkenraad over het traject gemeente opbouw In het kader van PGV Vitaal. Een grote meerderheid van de gemeente was het eens met voorgestelde conceptbesluit:

 

Voor de wijkkerkenraad van Sola Fide is het behoud van onze identiteit het belangrijkste. Dat gezegd hebbende, kiest de kerkenraad voor samenwerking met Wijkgemeente Aller Erf. Met deze wijkgemeente en haar kerkenraad wil Sola Fide graag onderzoeken hoe wij deze samenwerking kunnen invullen en mogelijk tot één gemeente kunnen komen.

 

De kerkenraad van Sola Fide heeft dit besluit op 24 oktober jl. genomen.

 

Er waren op de gemeente avond veel vragen over het traject van de gebouwenreductie en de besluitvorming hierover. Deze vragen konden aan de orde worden gebracht tijdens de PGV brede gemeente avond die de Algemene Kerkenraad op 17 november om 20.00 uur in Aller Erf organiseert. De presentatie die door de Algemene Kerkenraad is gegeven, kunt u hier downloaden.

 

* * * * *

 

Tekeningen en filmpje gezinsdienst 13 november 2016

Bericht geplaatst op: Zondag 13 novemberr

 

Tijdens de gezinsdienst is voor de preek een filmpje getoond waarin de kinderen van de kindernevendienst vertellen waar God woont. Ook zijn tijdens de preek tekeningen getoond. Hiervan is een diapresentatie gemaakt. Het filmpje en de tekeningen kunt u hier bekijken.

 

Diapresentatie van de tekeningen

 

 

 

Filmpje "Waar woont God?"

 

 

* * * * *

 

Foto's startzondag 2016

Bericht geplaatst op: woensdag 21 september

 

Op 18 september was het jaarlijkse startzondag zijn een aantal fotos gemaakt die u hier kunt bekijken. Het is helaas niet mogelijk om de foto's te bekijken vanaf een iPad.

 

* * * * *

 

Foto's uitje bijbelkring - Den Bosch

Bericht geplaatst op: woensdag 21 september

 

 

Op 7 september was het jaarlijkse uitje van de bijbelkring. Dit jaar ging de reis naar Den Bosch. Het was prachtig weer en er was een heel mooi programma samen gesteld. De avond werd afgesloten met een heerlijk diner in de Hof - Renswoude. Er zijn heel veel foto's gemaakt die hier bekeken kunnen worden (let op: het zijn meer dan 300 foto's). Het is helaas niet mogelijk om de foto's te bekijken vanaf een iPad.

 

* * * * *

 

Vervolgnota “Samen de Toekomst tegemoet”

Update van het bericht geplaatst op: dinsdag 28 juni

 

In ons jubileumjaar 2012 is de Nota “De Weg vinden in een nieuwe tijd” (2012-2016) vastgesteld. Deze nota is nu geactualiseerd met de Vervolgnota “Samen de toekomst tegemoet” (2016-2020). Op de gemeenteavond van 17 mei is de gemeente over de inhoud van dit beleidsstuk gehoord worden. U kunt het verslag dat naar aanleiding van de gemeente avond is opgesteld hier downloaden.

 

De beleidsnota is in de kerkenraad van 27 juni vastgesteld. U kunt de finale versie van het document hier downloaden.

 

* * * * *

 

Bowlen met de kindernevendienst

Bericht geplaatst op: zondag 21 mei

 

 

Op zaterdagmiddag is de kindernevendienst met 16 kinderen wezen bowlen. Het was disco-bowlen en de kinderen (en de begeleiders) hebben de grootste lol met elkaar beleefd! Iedereen die een strike gooide, mocht je een spekje bij de medewerkers van de bowlingbaan halen. Met een speciaal rek kon je goed de richting van de bal bepalen. En het was vooral ook leuk om de bowlingballen via een apparaat weer tevoorschijn te zien komen. Als afsluiting hebben we een heerlijk ijsje gegeten bij het stadsstrandje van Veenendaal! U kunt hier een selectie van de gemaakte foto's bekijken.

 

Groetjes,

Britt, Ilja, Kyan, Sanne, Imke, Len, Rick V., Rick v. D., David, Marijke, Reinout, Collin, Timo, Brent, Isa, en Levi.

 

* * * * *

 

Terugkoppeling kernwaardenspel 24 april 2016

Bericht geplaatst op: dinsdag 17 mei

 

Op dinsdag 17 mei is is tijdens de gemeenteavond een terugkoppeling gegeven met de observaties van de kerkenraad ten aanzien van kernwaardenspel dat we gespeeld hebben op de gemeentezondag van 24 april j.l.  U kunt de pdf-versie van de presentatie hier downloaden.

 

* * * * *

 

Foto's belijdenisdienst (Pinksteren)

Bericht geplaatst op: woensdag 18 mei

 

Tijdens de belijdenisdienst met Pinksteren deden twee mensen uit onze gemeente belijdenis: Dorien Schoonhoven en Marianne Tibboel. De foto's die tijdens de dienst gemaakt zijn kunt u hier bekijken. Als u één of meer foto's zou willen ontvangen, stuur dan even een mailtje naar de webmaster. Vermeldt daarbij duidelijk welke foto's u wilt ontvangen (nummers) of dat u wellicht alle foto's wilt hebben. Helaas zijn de foto's niet te bekijken vanaf een iPad. Dat probleem willen we oplossen zodra we overgaan naar een nieuwe website.

 

* * * * *

        

       Opbrengst Vastenactie 2016 - Open Doors (update)

       Bericht geplaatst op: Dinsdag 17 mei

        

       Op zondag 14 februari is de 40-dagentijd en daarmee ook de vastenactie begonnen. De opbrengst is dit jaar bestemde voor Open Doors.  Deze stichting steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Ze brengt bijbels en andere christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast wordt training gegeven en verleent de organisatie praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp. Voor meer informatie kunt u hier klikken.

        

       Tijdens de paasmorgendienst zijn de enveloppen en spaarpotjes ingezameld en is de opbrengst geteld. Er is naderhand nog een en ander binnengekomen. De uiteindelijke opbrengst was

        

       3.642,81 euro

        

       Namens Open Doors willen we iedereen die hieraan heeft bijgedragen hartelijk bedanken.

        

* * * * *

        

Foto's Gemeente(zater)dag 23 april

Bericht geplaatst op: woensdag 27 april

 

 

Op zaterdag 23 april vond de jaarlijkse gemeentedag plaats. Er stond een  afwisselend spellencircuit op het programma. Alle spelen waren geschikt voor jong en oud! Na afloop hebben we allemaal lekker een patatje met een snack gegeten. Alles was weer tot in de puntjes geregel;d en vandaar ook alle lof voor de organisatie. De tijdens de middag gemaakt foto's kunt u hier bekijken (of klik op de foto hierboven.) Als u één of meer foto's zou willen ontvangen, stuur dan even een mailtje naar de webmaster. Vermeldt daarbij duidelijk welke foto's u wilt ontvangen (nummers) of dat u wellicht alle foto's wilt hebben. Helaas zijn de foto's niet te bekijken vanaf een iPad. Dat probleem willen we oplossen zodra we overgaan naar een nieuwe website.

 

* * * * *

        

Foto's rommelmarkt april 2016

Bericht geplaatst op: donderdag 7 april

 

Het eerste weekend van april was er toch weer een rommelmarkt ion de Veenendaalhal. Door de koster zijn een hele reeks foto's gemaakt. Hieronder staat een kleine selectie. Om alle foto's te bekijken kunt u hier klikken. Helaas zijn de foto's niet te bekijken vanaf een iPad.

 

 

* * * * *

        

Update kindertehuis Bethesda - Zsobok - Roemenië

Bericht geplaatst op: zondag 27 maart

 

Het is al weer acht maanden geleden dat we terug kwamen uit Roemenië na twee weken gewerkt te hebben in het kindertehuis Betheshda in Zsobok. Ondanks al onze inspanningen was het werk nog niet af. Gelukkig hadden we voldoende geld ingezameld om het werk af te kunnen laten maken door lokale werklieden. De afgelopen periode is er hard gewerkt in het huis. Alle muren en kozijnen zijn geverfd, de laminaat vloeren zijn gelegd, de badkamers zijn betegeld, het sanitair is geplaatst en de verwarmingsketel en radiatoren zijn geplaatst.  Dankzij de foto’s die Laurens er in de week voor Pasen heeft gemaakt, kunnen we laten zien hoe het er nu uitziet.  En eerlijk is eerlijk, als ik de foto’s weer zie, dan gaat het toch wel weer kriebelen …

 

       * * * * *

        

       Foto's Paasontbijt

       Bericht geplaatst op: zondag 27 maart

        

       Net als voorgaande jaren was ook ditmaal het Paasontbijt vorige week weer een groot succes. Er waren in totaal meer dan 50 personen.  De gemaakte foto’s kunt u hier bekijken. Mocht u één of meer foto's digitaal willen ontvangen, stuur dan even een mailtje met de nummers van de foto's naar Simon de Ligt.

        

       * * * * *

        

       Informatiebrochure "Even voorstellen"

       Bericht geplaatst op: Zaterdag 20 februari

        

       De editie februari 2016 van de informatiebrochure "Even voorstellen"- Sola Fide is te downloaden via de link rechts bovenaan deze pagina (onder het adres van de kerk).

        

       * * * * *

        

       Getuigenis Case Schrage in Choose Life jongerendienst   

       Bericht geplaatst op: maandag 2 november

        

       Tijdens de Choose Life jongerendienst op 1 november 2015 hebben we mogen luisteren naar en genieten van de getuigenis van Case Schrage. In zijn getuigenis verteld Case hoe hij er toe kwam om Jezus toe te laten in zijn leven.  Het is een indringend verhaal dat onder andere gaat over in het geloven in God en het kennen van Jezus, zonder gered te zijn. Hij brengt zijn verhaal wel luchtig en met veel humor, waardoor er ook heel wat af gelachen is.

        

        Case heeft 23 jaar lang gewerkt met wilde dieren, waaronder de Orka uit de filmreeks Free Willy. Als dierentemmer heeft hij de dood meerdere malen in de ogen gezien. Maar omdat God een plan met hem had, heeft hij het telkens overleefd.

        

       Het is mogelijk de getuigenis van Case via onderstaande player terug te luisteren. Het werkt als een standaard speler. Start het afspelen door op het linker driehoekje te klikken. Het vierkantje is om te stoppen.

        

        

       Het is ook mogelijk de getuigenis als mp3-bestand hier te downloaden als ingepakt zip-bestand (zelf even unzippen). Lukt het niet, stuur dan even een mailtje naar de webmaster.

        

       bezoek hier de website van Case Schrage.

        

       * * * * *

        

       Interview Da. Hilde Graafland bij EO

       Bericht geplaatst op: zaterdag 20 december

        

       Op zaterdag 13 december heeft Da. Hilde Graafland een interview gegeven voor het radioprogramma Onderweg van de Evangelische Omroep (EO). Van het interview is ook een videoregistratie gemaakt. Dit is te bekijken via de website van de EO. Lees hier verder voor meer informatie over het interview en de link naar de website van de EO.

        

       * * * * *

        

                         Aanleveren gegevens Solafaceboek

                         Bericht geplaatst op: woensdag 20 maart 2013

                         Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw gegevens voor Solafaceboek in te kunnen voeren.

                         Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw foto te kunnen mailen. U kunt de foto als bijlage kunnen toevoegen aan de mail.

                          

                         Voor meer informatie kunt u hier klikken of via het menu [Gemeente] bovenaan naar de Solafaceboek pagina geen.

                          

* * * * *

 

Data SolaMix middagen seizoen 2016/2017

Bericht geplaatst op: donderdag 25 augustus 2016

 

Via deze link kunt u de data bekijken waarop de SolaMix middagen worden gehouden voor het komende seizoen.

 

* * * * *