Nieuws

 

 

 

Pagina vastenactie 2017 online

Bericht geplaatst op: Woensdag 8 maart 2017

 

Op zondag 5 maart was in de Sola Fide de formele start van de vastenactie. Er is een aparte pagina op deze site met meer informatie, welke u hier kunt vinden.

 

* * * * *

 

Kerk TV in Sola Fide

Bericht geplaatst op: Vrijdag 10 februari 2017

 

Sinds januari 2017 beschikt Sola Fide over een kerk TV installatie. Het is daarom mogelijk om de kerkdiensten live mee te kijken via Internet. Het is ook mogelijk om kerkdiensten achteraf te bekijken vanuit het archief (1 jaar). Als u een dienst langer wilt bewaren, kunt u deze zelf downloaden.

 

Het meekijken kan vanaf PC, laptop, tablet, mobiele telefoon of Smart TV met Internet-aansluiting. Net als kerkradio wordt gebruik gemaakt van  www.kerkdienstgemist.nl. U heeft hiervoor geen abonnement of inlogcode nodig. Zoek naar Sola Fide en dan kunt u live meekijken met de dienst of een oude dienst uit het archief bekijken of downloaden.

 

Mocht u vragen hebben of al er iets niet lukt, neem dan even contact op met het beamteam. Zij helpen u graag verder. Het beamteam is bereikbaar via beamteam.solafide@pkn-veenendaal.nl

 

* * * * *

 

Nieuwe website PGV

Bericht geplaatst op: Vrijdag 10 februari 2017

 

Onze Protestantse Gemeente Veenendaal (PGV) heeft een vernieuwde website. Naast de informatie die u altijd al op de website van de PGV kon vinden, is er ook een speciale projectpagina ingericht voor het proces PGV Vitaal. U kunt hier onder andere de informatie bulletins en presentatie van de PGV brede gemeente avonden vinden.

 

* * * * *

 

Mooie opbrengst voedselestafette

Bericht geplaatst op: Zondag 27 november 2016

 

In november hebben wij als wijkgemeente weer meegedaan met de voedselestafette. Producten konden tot en met 27 november worden ingeleverd in de foyer. Met een opbrengst van 28 dozen en een aantal zakken met kleding, kunnen we weer terugkijken op een geslaagde actie. Namens de voedselbank Veenendaal en de Diakonie willen we iedereen die heeft bijgedragen hartelijk bedanken!!!

 

 

 

* * * * *

 

Update proces PGV Vitaal - verslag gemeente avond Sola Fide 13 oktober  - PGV-brede gemeente avond 17 november

Update van het bericht geplaatst op: dinsdag 29 november 2016

 

Op donderdag 13 oktober was er een gemeente avond in Sola Fide in het kader van PGV Vitaal. Het verslag van de gemeente avond is inmiddels beschikbaar en kunt u hier downloaden.

 

Tevens heeft de kerkenraad de vragen die op de gemeente-avond zijn gesteld schriftelijk beantwoord. U kunt de antwoorden hier downloaden.

 

De leden van wijkgemeente Sola Fide werden gekend en gehoord inzake het conceptbesluit van onze wijkkerkenraad over het traject gemeente opbouw In het kader van PGV Vitaal. Een grote meerderheid van de gemeente was het eens met voorgestelde conceptbesluit:

 

Voor de wijkkerkenraad van Sola Fide is het behoud van onze identiteit het belangrijkste. Dat gezegd hebbende, kiest de kerkenraad voor samenwerking met Wijkgemeente Aller Erf. Met deze wijkgemeente en haar kerkenraad wil Sola Fide graag onderzoeken hoe wij deze samenwerking kunnen invullen en mogelijk tot één gemeente kunnen komen.

 

De kerkenraad van Sola Fide heeft dit besluit op 24 oktober jl. genomen.

 

Er waren op de gemeente avond veel vragen over het traject van de gebouwenreductie en de besluitvorming hierover. Deze vragen konden aan de orde worden gebracht tijdens de PGV brede gemeente avond die de Algemene Kerkenraad op 17 november om 20.00 uur in Aller Erf organiseert. De presentatie die door de Algemene Kerkenraad is gegeven, kunt u hier downloaden.

 

* * * * *

 

Tekeningen en filmpje gezinsdienst 13 november 2016

Bericht geplaatst op: Zondag 13 november 2016

 

Tijdens de gezinsdienst is voor de preek een filmpje getoond waarin de kinderen van de kindernevendienst vertellen waar God woont. Ook zijn tijdens de preek tekeningen getoond. Hiervan is een diapresentatie gemaakt. Het filmpje en de tekeningen kunt u hier bekijken.

 

Diapresentatie van de tekeningen

 

 

 

Filmpje "Waar woont God?"

 

 

* * * * *

 

Foto's startzondag 2016

Bericht geplaatst op: woensdag 21 september 2016

 

Op 18 september was het jaarlijkse startzondag zijn een aantal fotos gemaakt die u hier kunt bekijken. Het is helaas niet mogelijk om de foto's te bekijken vanaf een iPad.

 

* * * * *

 

Foto's uitje bijbelkring - Den Bosch

Bericht geplaatst op: woensdag 21 september 2016

 

 

Op 7 september was het jaarlijkse uitje van de bijbelkring. Dit jaar ging de reis naar Den Bosch. Het was prachtig weer en er was een heel mooi programma samen gesteld. De avond werd afgesloten met een heerlijk diner in de Hof - Renswoude. Er zijn heel veel foto's gemaakt die hier bekeken kunnen worden (let op: het zijn meer dan 300 foto's). Het is helaas niet mogelijk om de foto's te bekijken vanaf een iPad.

 

* * * * *

 

Vervolgnota “Samen de Toekomst tegemoet”

Update van het bericht geplaatst op: dinsdag 28 juni 2016

 

In ons jubileumjaar 2012 is de Nota “De Weg vinden in een nieuwe tijd” (2012-2016) vastgesteld. Deze nota is nu geactualiseerd met de Vervolgnota “Samen de toekomst tegemoet” (2016-2020). Op de gemeenteavond van 17 mei is de gemeente over de inhoud van dit beleidsstuk gehoord worden. U kunt het verslag dat naar aanleiding van de gemeente avond is opgesteld hier downloaden.

 

De beleidsnota is in de kerkenraad van 27 juni vastgesteld. U kunt de finale versie van het document hier downloaden.

 

* * * * *

 

Bowlen met de kindernevendienst

Bericht geplaatst op: zondag 21 mei 2016

 

 

Op zaterdagmiddag is de kindernevendienst met 16 kinderen wezen bowlen. Het was disco-bowlen en de kinderen (en de begeleiders) hebben de grootste lol met elkaar beleefd! Iedereen die een strike gooide, mocht je een spekje bij de medewerkers van de bowlingbaan halen. Met een speciaal rek kon je goed de richting van de bal bepalen. En het was vooral ook leuk om de bowlingballen via een apparaat weer tevoorschijn te zien komen. Als afsluiting hebben we een heerlijk ijsje gegeten bij het stadsstrandje van Veenendaal! U kunt hier een selectie van de gemaakte foto's bekijken.

 

Groetjes,

Britt, Ilja, Kyan, Sanne, Imke, Len, Rick V., Rick v. D., David, Marijke, Reinout, Collin, Timo, Brent, Isa, en Levi.

 

* * * * *

 

Terugkoppeling kernwaardenspel 24 april 2016

Bericht geplaatst op: dinsdag 17 mei 2016

 

Op dinsdag 17 mei is is tijdens de gemeenteavond een terugkoppeling gegeven met de observaties van de kerkenraad ten aanzien van kernwaardenspel dat we gespeeld hebben op de gemeentezondag van 24 april j.l.  U kunt de pdf-versie van de presentatie hier downloaden.

 

       * * * * *

        

       Interview Da. Hilde Graafland bij EO

       Bericht geplaatst op: zaterdag 20 december 2015

        

       Op zaterdag 13 december heeft Da. Hilde Graafland een interview gegeven voor het radioprogramma Onderweg van de Evangelische Omroep (EO). Van het interview is ook een videoregistratie gemaakt. Dit is te bekijken via de website van de EO. Lees hier verder voor meer informatie over het interview en de link naar de website van de EO.

        

       * * * * *

        

       Getuigenis Case Schrage in Choose Life jongerendienst   

       Bericht geplaatst op: maandag 2 november 2015

        

       Tijdens de Choose Life jongerendienst op 1 november 2015 hebben we mogen luisteren naar en genieten van de getuigenis van Case Schrage. In zijn getuigenis verteld Case hoe hij er toe kwam om Jezus toe te laten in zijn leven.  Het is een indringend verhaal dat onder andere gaat over in het geloven in God en het kennen van Jezus, zonder gered te zijn. Hij brengt zijn verhaal wel luchtig en met veel humor, waardoor er ook heel wat af gelachen is.

        

        Case heeft 23 jaar lang gewerkt met wilde dieren, waaronder de Orka uit de filmreeks Free Willy. Als dierentemmer heeft hij de dood meerdere malen in de ogen gezien. Maar omdat God een plan met hem had, heeft hij het telkens overleefd.

        

       Het is mogelijk de getuigenis van Case via onderstaande player terug te luisteren. Het werkt als een standaard speler. Start het afspelen door op het linker driehoekje te klikken. Het vierkantje is om te stoppen.

        

        

       Het is ook mogelijk de getuigenis als mp3-bestand hier te downloaden als ingepakt zip-bestand (zelf even unzippen). Lukt het niet, stuur dan even een mailtje naar de webmaster.

        

       bezoek hier de website van Case Schrage.

        

       * * * * *

        

                         Aanleveren gegevens Solafaceboek

                         Bericht geplaatst op: woensdag 20 maart 2013

                         Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw gegevens voor Solafaceboek in te kunnen voeren.

                         Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw foto te kunnen mailen. U kunt de foto als bijlage kunnen toevoegen aan de mail.

                          

                         Voor meer informatie kunt u hier klikken of via het menu [Gemeente] bovenaan naar de Solafaceboek pagina geen.

                          

* * * * *

 

Data SolaMix middagen seizoen 2016/2017

Bericht geplaatst op: donderdag 25 augustus 2016

 

Via deze link kunt u de data bekijken waarop de SolaMix middagen worden gehouden voor het komende seizoen.

 

* * * * *