Nieuws

 

 

 

Update verkoop kerkgebouwen Sola Fide en Goede Reede

Bericht geplaatst op: zondag 15 april 2018

 

In week 16 (16 - 22 april) worden de advertenties gepubliceerd om
de verkoop van de gebouwen De Goede Reede en Sola Fide bekend te maken aan potentiële kopers. Publicatie zal plaatsvinden in De Rijnpost, De Veenendaalse Krant en De Gelderlander. Daarnaast zal de advertentie ook online zichtbaar zijn op Funda en op de site van makelaar KKG. Potentiële kopers kunnen vervolgens informatie opvragen bij KKG, de gebouwen bezichtigen (3 mei) en een bieding doen tijdens de openbare inschrijving op 14 juni 2018. Er kan een bod gedaan worden op beide kerkgebouwen of op elk gebouw afzonderlijk. Bij het bepalen van de genoemde tijdlijnen is rekening gehouden met benodigde tijd voor de potentiële kopers om financiering e.d. vooraf ‘rond te krijgen’. De uiteindelijke gunning is voorbehouden aan de Algemene Kerkenraad.
 

* * * * *

 

Foto's kerstviering Sola Mix

Bericht geplaatst op: donderdag 21 december 2017

 

 

Op donderdagmiddag 21 december was de jaarlijkse Sola Mix kerstviering. Het was een gezellige bijeenkomst met in totaal ongeveer 50 personen. Alles was weer tot in de puntjes geregeld en aan alles was gedacht. We hebben fijn gezongen onder begeleiding van onze "eigen" Erik en er werden mooie gedichten voorgedragen. En uiteraard hebben we heerlijk gegeten. Kortom, we kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde bijeenkomst. De foto's die tijdens de bijeenkomst zijn gemaakt, kunt u hier bekijken. U kunt eventueel ook op de foto hierboven klikken. Mocht u één of meer foto's digitaal willen ontvangen, stuur dan even een mail naar de webmaster.

 

***

 

Eeuwigheidszondag 2017

Bericht geplaatst op: zondag 26 november 2017

 

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar hebben we de twintig personen herdacht die ons het afgelopen kerkelijk jaar zijn ontvallen.  Tijdens het oplezen van alle namen zetten kinderen van de Kindernevendienst een roos in de vaas op het podium. Klik hier voor een overzicht van alle namen en om de liturgie te downloaden.

 

 

* * * * *

 

Programma Vorming & Toerusting '17-'18

Bericht geplaatst op: zaterdag 19 augustus 2017

 

Ieder jaar stelt de commissie Vorming & Toerusting een programma samen. Binnen dit programma vindt u lezingen, thema-avonden, cursussen en bijbelkringen. Dit programma staat - net als onze hele gemeente - open voor iedereen. U kunt het programmaboekje downloaden via de website van onze Protestantse Gemeente Veenendaal door hier te klikken.

 

* * * * *

 

Kerk TV in Sola Fide

Bericht geplaatst op: Vrijdag 10 februari 2017

 

Sinds januari 2017 beschikt Sola Fide over een kerk TV installatie. Het is daarom mogelijk om de kerkdiensten live mee te kijken via Internet. Het is ook mogelijk om kerkdiensten achteraf te bekijken vanuit het archief (1 jaar). Als u een dienst langer wilt bewaren, kunt u deze zelf downloaden.

 

Het meekijken kan vanaf PC, laptop, tablet, mobiele telefoon of Smart TV met Internet-aansluiting. Net als kerkradio wordt gebruik gemaakt van  www.kerkdienstgemist.nl. U heeft hiervoor geen abonnement of inlogcode nodig. Zoek naar Sola Fide en dan kunt u live meekijken met de dienst of een oude dienst uit het archief bekijken of downloaden.

 

Mocht u vragen hebben of al er iets niet lukt, neem dan even contact op met het beamteam. Zij helpen u graag verder. Het beamteam is bereikbaar via beamteam.solafide@pkn-veenendaal.nl

 

* * * * *

 

Nieuwe website PGV

Bericht geplaatst op: Vrijdag 10 februari 2017

 

Onze Protestantse Gemeente Veenendaal (PGV) heeft een vernieuwde website. Naast de informatie die u altijd al op de website van de PGV kon vinden, is er ook een speciale projectpagina ingericht voor het proces PGV Vitaal. U kunt hier onder andere de informatie bulletins en presentatie van de PGV brede gemeente avonden vinden.

 

* * * * *

 

Foto's uitje bijbelkring

Bericht geplaatst op: donderdag 14 september 2017

 

Op woensdag 6 september was het jaarlijkse uitje van de bijbelkring. Dit jaar was Amersfoort de bestemming. De avond werd afgesloten met lekker eten bij 'de Hof' in Renswouden. Tijdens het uitje zijn veel foto's gemaakt die u hier kunt bekijken.

 

* * * * *

 

Foto's belijdenisdienst (Pinksteren)

Bericht geplaatst op: donderdag 15 juni

 

Tijdens de belijdenisdienst met Pinksteren deden vier mensen uit onze gemeente belijdenis. De foto's die tijdens de dienst gemaakt zijn kunt u hier bekijken (u wordt doorgeleid naar een andere site). Uit privacy overwegingen van één van de gemeenteleden zitten de foto's achter een wachtwoord. U kunt het wachtwoord aanvragen door een mail te sturen naar de webmaster. Als u één of meer foto's zou willen ontvangen, stuur dan even een mailtje naar de webmaster. Vermeldt daarbij duidelijk welke foto's u wilt ontvangen (nummers) of dat u wellicht alle foto's wilt hebben. Helaas zijn de foto's niet te bekijken vanaf een iPad.

 

* * * * *

 

Vervolgnota “Samen de Toekomst tegemoet”

Update van het bericht geplaatst op: dinsdag 28 juni 2016

 

In ons jubileumjaar 2012 is de Nota “De Weg vinden in een nieuwe tijd” (2012-2016) vastgesteld. Deze nota is nu geactualiseerd met de Vervolgnota “Samen de toekomst tegemoet” (2016-2020). Op de gemeenteavond van 17 mei is de gemeente over de inhoud van dit beleidsstuk gehoord worden. U kunt het verslag dat naar aanleiding van de gemeente avond is opgesteld hier downloaden.

 

De beleidsnota is in de kerkenraad van 27 juni vastgesteld. U kunt de finale versie van het document hier downloaden.

 

* * * * *

        

       Interview Da. Hilde Graafland bij EO

       Bericht geplaatst op: zaterdag 20 december 2015

        

       Op zaterdag 13 december heeft Da. Hilde Graafland een interview gegeven voor het radioprogramma Onderweg van de Evangelische Omroep (EO). Van het interview is ook een videoregistratie gemaakt. Dit is te bekijken via de website van de EO. Lees hier verder voor meer informatie over het interview en de link naar de website van de EO.

        

       * * * * *

        

       Getuigenis Case Schrage in Choose Life jongerendienst   

       Bericht geplaatst op: maandag 2 november 2015

        

       Tijdens de Choose Life jongerendienst op 1 november 2015 hebben we mogen luisteren naar en genieten van de getuigenis van Case Schrage. In zijn getuigenis verteld Case hoe hij er toe kwam om Jezus toe te laten in zijn leven.  Het is een indringend verhaal dat onder andere gaat over in het geloven in God en het kennen van Jezus, zonder gered te zijn. Hij brengt zijn verhaal wel luchtig en met veel humor, waardoor er ook heel wat af gelachen is.

        

        Case heeft 23 jaar lang gewerkt met wilde dieren, waaronder de Orka uit de filmreeks Free Willy. Als dierentemmer heeft hij de dood meerdere malen in de ogen gezien. Maar omdat God een plan met hem had, heeft hij het telkens overleefd.

        

       Het is mogelijk de getuigenis van Case via onderstaande player terug te luisteren. Het werkt als een standaard speler. Start het afspelen door op het linker driehoekje te klikken. Het vierkantje is om te stoppen.

        

        

       Het is ook mogelijk de getuigenis als mp3-bestand hier te downloaden als ingepakt zip-bestand (zelf even unzippen). Lukt het niet, stuur dan even een mailtje naar de webmaster.

        

       bezoek hier de website van Case Schrage.

        

* * * * *

 

Data SolaMix middagen seizoen 2017/2018

Bericht geplaatst op: donderdag 24 augustus 2017

 

Via deze link kunt u de data bekijken waarop de SolaMix middagen worden gehouden voor het komende seizoen.

 

* * * * *