Nieuws

 

 

        

        

       Een paasgroet van wijkgemeente Sola Fide

       Bericht geplaatst op: maandag 23 maart

        

       We staan vlak voor de ‘Stille Week’ en het Paasfeest. Voor de christelijke kerk in de hele wereld is dit het belangrijkste feest van het jaar. Hier zien we het meest de liefde van God voor de mensen gezicht krijgen, maar wel op ongedachte wijze. In de kerk wordt het dan ook uitgebreid herdacht en gevierd.

        

       Speciaal hiervoor is een paasgroet opgesteld in de vorm van een brief. U kunt deze hier downloaden of klik op de figuur hiernaast. In deze brief maken wij u deelgenoot van wat er staat te gebeuren. Lees het eens rustig door. Hopelijk wordt uw verlangen gewekt om er deel aan te krijgen. U bent van harte welkom! Uiteraard wordt u ook van harte aangemoedigd om de paasgroet  door te sturen naar vrienden, buren en familie.

        

       Wij wensen u gezegende dagen toe!

        

       Namens de Protestantse wijkgemeente Sola Fide, Da Hilde Graafland

        

       * * * * *

        

       Vastenactie 2015

       Bericht geplaatst op: zaterdag 21 februari

        

        

       Op 22 februari start de 40-dagentijd en daarmee ook de jaarlijkse vastenactie. De opbrengst is dit jaar bestemd voor kindertehuis Bethesda in Zsobok – RoemeniŽ. Net als twee jaar geleden hopen we daar deze zomer weer met een groep jongeren naar toe te gaan. Naast het kinderwerk wat we weer gaan doen, is er een groot project waarmee we kunnen starten. We gaan een leegstaande woning opknappen waar jongeren die het kindertehuis ontgroeid zijn, maar die nog geen eigen plek hebben, tijdelijk kunnen verblijven ( een soort begeleid wonen)

        

       voor meer informatie kunt u terecht op de speciale pagina voor de vastenactie 2015 door hier of door op het logo te klikken. U kunt hier ook de terugblik op verschillende acties lezen en vandaar doorklikken naar de foto's die gemaakt zijn.

        

       * * * * *

        

       Gezocht: vrijwilligers Kerkelijk Bureau

       Bericht geplaatst op: dinsdag 17 februari

        

       Vanwege het vertrek van Han Nagtegaal is het College van Kerkrentmeesters op zoek naar twee enthousiaste vrijwilligers die de werkzaamheden van Han willen overnemen. Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden en hoe u zich kunt aanmelden.

        

       * * * * *

        

       Oproep om mee te denken over de toekomst van de PKN

       Bericht geplaatst op: dinsdag 17 februari

        

        

       De twee miljoen gemeenteleden van de Protestantse Kerk in Nederland worden uitgenodigd om via het invullen van een vragenlijst mee te denken over de toekomst van ‘hun’ kerk. Het onderzoek wil u laten meedenken over de vragen: Hoe gaan we op weg naar de kerk van de toekomst?  En welke uitdagingen komen er op de Protestantse Kerk af?

        

       U wordt van harte uitgenodigd om ook mee te denken door de vragenlijst in te vullen op: www.protestantsekerk.nl/kerk2025. De vragenlijst is in te vullen tot en met 31 maart 2015.

        

       * * * * *

        

       Foto's diverse kerstactiviteiten

       Bericht ge-update op: donderdag 25 december

        

       In december zijn er vaak diverse activiteiten voor jong en oud die in het teken staan van kerst.  Als daarbij foto's worden gemaakt, kunt u die bekijken door op de onderstaande link te klikken.

        

       Sola Friends kerstdiner - 13 december 2014

       Solamix kerstviering - 18 december 2014

       Kerstspel Kindernevendienst - 25 december 2014

        

       * * * * *

        

       Interview Da. Hilde Graafland bij EO

       Bericht geplaatst op: zaterdag 20 december

        

       Op zaterdag 13 december heeft Da. Hilde Graafland een interview gegeven voor het radioprogramma Onderweg van de Evangelische Omroep (EO). Van het interview is ook een videoregistratie gemaakt. Dit is te bekijken via de website van de EO. Lees hier verder voor meer informatie over het interview en de link naar de website van de EO.

        

       * * * * *

        

       Impressie muziekavond 22 november 2014

       Bericht geplaatst op: maandag 24 november

        

       Op zaterdagavond 22 november j.l. is weer een open muziekavond georganiseerd. Er was veel jong talent aanwezig. Er werd een gevarieerd aanbod van muziek ten gehore gebracht, van klassiek tot pop. Er werden ook gedichten voorgedragen. Het zeer enthousiaste publiek was helaas beperkt in aantal. Desondanks kan zeker weer gesproken worden van een succesvolle avond die vraagt om herhaling.  Om een indruk te krijgen  kunt u de foto's hier bekijken.

        

       * * * * *

        

       Inzamelingsactie voor Voedselbank Veenendaal

       Bericht geplaatst op: maandag 10 november

        

       Zondag 9 november was de inzamelingsactie voor de voedselbank Veenendaal. Met een totale opbrengst van meer bijna 30 dozen aan blikken, potten, pakken, wasmiddel, etcetera, kunnen we net als vorig jaar wederom met recht spreken van een succes. De opbrengst is overhandigd aan een vertegenwoordiger van de voedselbank. De gemaakte foto's zijn hier te bekijken. Er zijn ook stukjes geplaatst op de website van Rijnpost en Veenendaalse Krant.

        

       Ondanks dat de voedselbank enorm geholpen is met de opbrengst van dit soort incidentele acties, is ook structurele hulp nodig. Vanaf volgend jaar gaat Sola Fide daarom meedoen met de voedselestafette. Gedurende ťťn maand gaan we voedsel en kleding inzamelen. Vanuit de diakonie zult u hier t.z.t. uitvoerig over worden geÔnformeerd.

        

       Als u niet aanwezig was en toch alsnog een bijdrage wilt leveren of als u de voedselbank Veenendaal financieel wilt ondersteunen, dan kan dat met een eenmalige gift of door donateur te worden. In de foyer op de leestafel liggen folders van de voedselbank Veenendaal met daarin een machtigingsformulier. U kunt ook zelf geld over maken naar IBAN NL46ABNA0577889745 t.n.v. Voedselbank Veenendaal.

        

       Namens de voedselbank en haar klanten wordt iedereen die haar steentje heeft bijgedragen hartelijk bedankt.

        

       * * * * *

        

       Foto impressie SolaFriends zeilkamp 2014

       Bericht geplaatst op: zaterdag 11 oktober

        

       Het laatste weekend van augustus zijn de jongeren van SolaFriends weer op zeilkamp geweest naar Koudum in Frysl‚n. Het weer zat mee. Regelmatig de zon en met een windkracht 3 a 4 BFT uit de goede hoek was het prima zeilen op de Fluessen en het Hegemeer. Om een indruk te krijgen van het weekend kunt u de foto's en het gemaakte filmpje hier bekijken.

        

       * * * * *

        

       Terugblik startzondag 21 september in Sola Fide

       Bericht geplaatst op: zaterdag 27 september 2014

        

       Het thema van de startzondag op 21 september was: “EEN ONTMOETING DIE IETS MET JE DOET”. Het programma begon na de kerkdienst met koffie met wat lekkers erbij. Verschillende gemeenteleden hadden weer goed hun best gedaan met het bakken van cake of iets anders.

       Na de koffie kon er gekozen worden uit: 1) het maken van een mood-board, 2) kaarten schrijven voor gemeenteleden of 3) praten over het thema. Er werd heel wat geknipt en geplakt, geschreven en gepraat. De kinderen hadden een fotospeurtocht in en rond de kerk en de jongeren hebben gedart en gepraat in de kelder.

       Ter afsluiting was er een gemeenschappelijke lunch van eten dat door alle gemeenteleden zelf was meegenomen. Er was weer veel keus en er was ruim voldoende; broodjes, wraps, gehaktballetjes, salades, eieren, fruit, etcetera.

       Als u nog een keer wilt nagenieten van deze gezellige bijeenkomst of als u wilt zien wat u gemist heeft, dan kunt u hier de gemaakte foto's bekijken. Ook kunt u een kijkje nemen in de foyer van Sola Fide waar een ingelijste fotocollage hangt.

        

       * * * * *

        

       Terugblik op bezoek Zsobok (RoemeniŽ)

       Bericht geplaatst op: zaterdag 13 september 2014

        

       Van 4 tot en met 9 september zijn we samen met een aantal deelnemers aan de RoemeniŽreis 2013 weer terug gegaan naar Zsobok in RoemeniŽ. We waren daar om het 20-jarig jubileum van het kindertehuis Bethesda te vieren. Het was een mooi feest dat begon met een kerkdienst, gevolgd door een bijeenkomst met toespraken en muziek. Tijdens de bijeenkomst kregen wij ook de gelegenheid kort iets te zeggen en hebben daarbij symbolisch het ingezamelde geld (1.080 euro) in de vorm van een cheque aan Elisabeth overhandigd. De winter kinderkleding (circa 60 kilo) hadden we al eerder gegeven.  Het was al met al weer een onvergetelijke reis.  Binnenkort kun je hier een selectie van de vele foto's die zijn gemaakt bekijken.

        

                         * * * * *

                          

                         Aanleveren gegevens Solafaceboek

                         Bericht geplaatst op: woensdag 20 maart 2013

                         Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw gegevens voor Solafaceboek in te kunnen voeren.

                         Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw foto te kunnen mailen. U kunt de foto als bijlage kunnen toevoegen aan de mail.

                          

                         Voor meer informatie kunt u hier klikken of via het menu [Gemeente] bovenaan naar de Solafaceboek pagina geen.

                          

* * * * *

 

Data SolaMix middagen seizoen 2014/2015

Bericht geplaatst op: woensdag 20 augustus 2014

 

Via deze link kunt u de data bekijken waarop de SolaMix middagen worden gehouden voor het komende seizoen.

 

* * * * *