Nieuws

 

 

 

Nieuwe website De Open Hof

Bericht geplaatst op: zaterdag 20 juli 2019

 

Op maandag 1 juli is wijkgemeente Sola Fide officieel samengevoegd met wijkgemeente Aller Erf. De naam voor de nieuw gevormde wijkgemeente is De Open Hof. De nieuwe website staat in de steigers, maar moet nog wel worden gevuld. De nieuwe website is te benaderen via www.de-open-hof.nl (u kunt op de link hiernaast klikken).

 

Zodra de nieuwe site klaar is, zal deze oude site verwijderd worden.

 

* * * * *

 

Deze vlag is op de website geplaatst in reactie op de publicatie van de Nederlandse versie van de Nashville verklaring. Net als de scriba van de generale synode, Ds. René de Reuver, betreuren wij deze publicatie. Het plaatsen van de vlag staat symbool voor onze (mentale) steun aan de hele LHBT-gemeenschap in Nederland en daarbuiten.

 

* * * * *

 

Sluitingsdienst 30 juni 2019

Bericht geplaatst op: zaterdag 20 juli 2019 (UPDATE)

 

Op zondag 30 juni was het onvermijdelijke moment van de sluitingsdienst aangebroken. Het was een waardige maar tevens emotionele dienst. Na de regulier liturgie volgde het afsluitingsgedeelte. Achtereenvolgens vertelde verschillende gemeenteleden iets over bijzondere onderdelen van Sola Fide (de kanselbijbel, het doopvont, het avondmaalsstel, het knielbankje, de paaskaars en de plek voor de overledenen). Dit werd afgewisseld met een toepasselijk lied. Als laatste werden onder het zingen van "Abba, vader u alleen" de kanselbijbel, het doopvont en het avondmaalstel de kerk uit gedragen. Toen iedereen buiten stond sloot de voorzitter van de kerkenraad symbolisch de kerk en overhandigde de sleutel aan de kerkrentmeesters. (Om de foto's van dit ceremoniële moment te bekijken, kunt u op deze link klikken) De ceremonie werd afgesloten met het gezamenlijk drinken van koffie, thee of limonade in de foyer.

 

De preek "God alleen!" van Da. Hilde Graafland naar aanleiding van Markus 5 vers 36 kan worden teruggelezen door op deze link te klikken. De tekst van de preek kan ook worden gedownload. Klik hier voor het downloaden.

 

De sluitingsdienst is uitgezonden via kerkdienstgemist.nl en is daar ook terug te zien en eventueel te downloaden. Klik hier om de sluitingsdienst terug te luisteren en eventueel te downloaden. Lukt het u niet, neem dan via mail contact op met de webmaster door hier te klikken.

 

* * * * *

 

Terugblik op Sola Fide 1937 - 2019

Bericht geplaatst op: zaterdag 20 juli 2019 (UPDATE)

 

Op zaterdag 29 juni was er Open Kerk in Sola Fide. De deuren gingen open voor iedereen die nog een keer een kijkje binnen in de kerk wilde nemen. Er werden oude voorwerpen getoond en er was een foto expositie. 's Middags was er een programma met terugblikken en vooruitkijken. De toespraak van Da. Hilde Graafland met betrekking tot de terugblik kan worden teruggelezen door op deze link te klikken. De tekst van de toespraak kan ook worden gedownload. Klik hier voor het downloaden.

 

Tijdens de middag zijn ook enkele foto's gemaakt die kunnen worden teruggekeken door op deze link te klikken.

 

* * * * *

 

Foto's open kerk en sleep-in

Bericht geplaatst op: woensdag 3 juli 2019

 

Na de open kerk op 29 juni was er die avond en nacht de gelegenheid om naar Sola Fide toe te komen en zelfs om in de kerk te blijven slapen. Het was 's avonds een gezellige happening. Door het heerlijke weer konden we lekker lang buiten blijven. Er was een sjoeltoernooi en er werd yatzhee gespeeld met grote dobbelstenen. Als klap op de vuurpijl werden er door Wim hamburgers gebakken op de skottelbraai. Daarna werd er een film gekeken op de beamer. Uiteindelijk bleven er vijftien mensen slapen. Zij zorgden er voor dat er 's morgens om kwart over acht een ontbijt klaar stond waar we met zo'n 40 gemeenteleden heerlijk van hebben genoten.

 

Gedurende het weekend zijn er door Wilrik een aantal foto's gemaakt die te bekijken zijn door op deze link te klikken.  Lukt het u niet, neem dan via mail contact op met de webmaster door hier te klikken.

 

* * * * *

 

Slotconcert Sola Fide

Bericht geplaatst op: woensdag 3 juli 2019

 

Op woensdag 26 juni was het slotconcert in Sola Fide. Het was een goed bezochte avond met meer dan 150 bezoekers. Het concert is in zijn geheel uitgezonden via kerkdienstgemist.nl en is daar ook terug te zien en eventueel te downloaden. Klik hier om het concert terug te luisteren en eventueel te downloaden. Lukt het u niet, neem dan via mail contact op met de webmaster door hier te klikken.

 

* * * * *

 

Eeuwigheidszondag 2018

Bericht geplaatst op: zondag 2 december 2018

 

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar hebben we de twintig personen herdacht die ons het afgelopen kerkelijk jaar zijn ontvallen.  Tijdens het oplezen van alle namen zetten kinderen van de Kindernevendienst een roos in de vaas op het podium. Klik hier voor een overzicht van alle namen en om de liturgie te downloaden.

 

 

* * * * *

 

Foto's uitje bijbelkring Deventer

Bericht geplaatst op: maandag 22 oktober 2018

 

Op woensdag 5 september was het jaarlijkse uitje van de bijbelkring. Dit jaar was de bestemming Deventer. 's Morgens gingen we met 30 personen in de bus naar Deventer. Daar aangekomen hebben we eerst koffie gedronken met wat lekkers erbij in "Hans en Grietje". Daarna zijn we naar een museum geweest en kon iedereen zich zelf vermaken in de gezellige binnenstad. Het was prachtig weer, dus dat kwam helemaal goed. Nadat we 's avonds hadden gedineerd bij wederom Hans en Grietje, gingen we weer met de bus terug naar Veenendaal. Kortom, we kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde uitje. De foto's die tijdens het uitje zijn gemaakt, kunt u bekijken door op de link hiernaast te klikken [foto's uitje bijbelkring]. Mocht u één of meer foto's digitaal willen ontvangen, stuur dan even een mail naar de webmaster.

 

***

 

Privacy statement Protestantse Gemeente Veenendaal

Bericht geplaatst op: dinsdag 26 augustus 2018 (update 2)

 

Op 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Dit heeft ook gevolgen voor de (wijkgemeenten van de) Protestantse Gemeente Veenendaal. De meeste regels en verordeningen werden al uitgevoerd. Wat nog ontbrak was een privacy-statement. Dat is echter de afgelopen periode opgesteld naar het voorbeeld dat beschikbaar wordt gesteld vanuit de Protestantse Kerk in Nederland. Het privacy-statement  (versie 31 juli 2018) kunt u hier downloaden en ligt vanaf 25 mei ter inzage op het kerkelijk bureau en in ieder kerkgebouw.

 

De algemene kerkenraad heeft dhr. T.J. (Theo) Scheffer aangewezen als contactpersoon voor alle zaken rond de AVG van de PGV. Hij coördineert alle activiteiten ten aanzien van de AVG. Tevens is hij beschikbaar voor het beantwoorden van vragen met betrekking tot dit onderwerp via het e-mailadres privacy@pkn-veenendaal.nl

 

* * * * *

 

Foto's kerstviering Sola Mix

Bericht geplaatst op: donderdag 21 december 2017

 

 

Op donderdagmiddag 21 december was de jaarlijkse Sola Mix kerstviering. Het was een gezellige bijeenkomst met in totaal ongeveer 50 personen. Alles was weer tot in de puntjes geregeld en aan alles was gedacht. We hebben fijn gezongen onder begeleiding van onze "eigen" Erik en er werden mooie gedichten voorgedragen. En uiteraard hebben we heerlijk gegeten. Kortom, we kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde bijeenkomst. De foto's die tijdens de bijeenkomst zijn gemaakt, kunt u hier bekijken. U kunt eventueel ook op de foto hierboven klikken. Mocht u één of meer foto's digitaal willen ontvangen, stuur dan even een mail naar de webmaster.

 

* * * * *

 

 Programma Vorming & Toerusting '18-'19

Bericht geplaatst op: zondag 30 september 2018

 

Ieder jaar stelt de commissie Vorming & Toerusting een programma samen. Binnen dit programma vindt u lezingen, thema-avonden, cursussen en bijbelkringen. Dit programma staat - net als onze hele gemeente - open voor iedereen. U kunt het programmaboekje downloaden via de website van onze Protestantse Gemeente Veenendaal door hier te klikken.

 

* * * * *

 

Kerk TV in Sola Fide

Bericht geplaatst op: Vrijdag 10 februari 2017

 

Sinds januari 2017 beschikt Sola Fide over een kerk TV installatie. Het is daarom mogelijk om de kerkdiensten live mee te kijken via Internet. Het is ook mogelijk om kerkdiensten achteraf te bekijken vanuit het archief (1 jaar). Als u een dienst langer wilt bewaren, kunt u deze zelf downloaden.

 

Het meekijken kan vanaf PC, laptop, tablet, mobiele telefoon of Smart TV met Internet-aansluiting. Net als kerkradio wordt gebruik gemaakt van  www.kerkdienstgemist.nl. U heeft hiervoor geen abonnement of inlogcode nodig. Zoek naar Sola Fide en dan kunt u live meekijken met de dienst of een oude dienst uit het archief bekijken of downloaden.

 

Mocht u vragen hebben of al er iets niet lukt, neem dan even contact op met het beamteam. Zij helpen u graag verder. Het beamteam is bereikbaar via beamteam.solafide@pkn-veenendaal.nl

 

* * * * *

 

Nieuwe website PGV

Bericht geplaatst op: Vrijdag 10 februari 2017

 

Onze Protestantse Gemeente Veenendaal (PGV) heeft een vernieuwde website. Naast de informatie die u altijd al op de website van de PGV kon vinden, is er ook een speciale projectpagina ingericht voor het proces PGV Vitaal. U kunt hier onder andere de informatie bulletins en presentatie van de PGV brede gemeente avonden vinden.

 

* * * * *

 

Foto's uitje bijbelkring

Bericht geplaatst op: donderdag 14 september 2017

 

Op woensdag 6 september was het jaarlijkse uitje van de bijbelkring. Dit jaar was Amersfoort de bestemming. De avond werd afgesloten met lekker eten bij 'de Hof' in Renswouden. Tijdens het uitje zijn veel foto's gemaakt die u hier kunt bekijken.

 

* * * * *

 

Foto's belijdenisdienst (Pinksteren)

Bericht geplaatst op: donderdag 15 juni

 

Tijdens de belijdenisdienst met Pinksteren deden vier mensen uit onze gemeente belijdenis. De foto's die tijdens de dienst gemaakt zijn kunt u hier bekijken (u wordt doorgeleid naar een andere site). Uit privacy overwegingen van één van de gemeenteleden zitten de foto's achter een wachtwoord. U kunt het wachtwoord aanvragen door een mail te sturen naar de webmaster. Als u één of meer foto's zou willen ontvangen, stuur dan even een mailtje naar de webmaster. Vermeldt daarbij duidelijk welke foto's u wilt ontvangen (nummers) of dat u wellicht alle foto's wilt hebben. Helaas zijn de foto's niet te bekijken vanaf een iPad.

 

* * * * *

 

Vervolgnota “Samen de Toekomst tegemoet”

Update van het bericht geplaatst op: dinsdag 28 juni 2016

 

In ons jubileumjaar 2012 is de Nota “De Weg vinden in een nieuwe tijd” (2012-2016) vastgesteld. Deze nota is nu geactualiseerd met de Vervolgnota “Samen de toekomst tegemoet” (2016-2020). Op de gemeenteavond van 17 mei is de gemeente over de inhoud van dit beleidsstuk gehoord worden. U kunt het verslag dat naar aanleiding van de gemeente avond is opgesteld hier downloaden.

 

De beleidsnota is in de kerkenraad van 27 juni vastgesteld. U kunt de finale versie van het document hier downloaden.

 

* * * * *

        

       Interview Da. Hilde Graafland bij EO

       Bericht geplaatst op: zaterdag 20 december 2015

        

       Op zaterdag 13 december heeft Da. Hilde Graafland een interview gegeven voor het radioprogramma Onderweg van de Evangelische Omroep (EO). Van het interview is ook een videoregistratie gemaakt. Dit is te bekijken via de website van de EO. Lees hier verder voor meer informatie over het interview en de link naar de website van de EO.

        

       * * * * *

        

       Getuigenis Case Schrage in Choose Life jongerendienst   

       Bericht geplaatst op: maandag 2 november 2015

        

       Tijdens de Choose Life jongerendienst op 1 november 2015 hebben we mogen luisteren naar en genieten van de getuigenis van Case Schrage. In zijn getuigenis verteld Case hoe hij er toe kwam om Jezus toe te laten in zijn leven.  Het is een indringend verhaal dat onder andere gaat over in het geloven in God en het kennen van Jezus, zonder gered te zijn. Hij brengt zijn verhaal wel luchtig en met veel humor, waardoor er ook heel wat af gelachen is.

        

        Case heeft 23 jaar lang gewerkt met wilde dieren, waaronder de Orka uit de filmreeks Free Willy. Als dierentemmer heeft hij de dood meerdere malen in de ogen gezien. Maar omdat God een plan met hem had, heeft hij het telkens overleefd.

        

       Het is mogelijk de getuigenis van Case via onderstaande player terug te luisteren. Het werkt als een standaard speler. Start het afspelen door op het linker driehoekje te klikken. Het vierkantje is om te stoppen.

        

        

       Het is ook mogelijk de getuigenis als mp3-bestand hier te downloaden als ingepakt zip-bestand (zelf even unzippen). Lukt het niet, stuur dan even een mailtje naar de webmaster.

        

       bezoek hier de website van Case Schrage.

        

* * * * *

 

Data SolaMix middagen seizoen 2017/2018

Bericht geplaatst op: donderdag 24 augustus 2017

 

Via deze link kunt u de data bekijken waarop de SolaMix middagen worden gehouden voor het komende seizoen.

 

* * * * *