Nieuws

 

 

        

        

       Terugkoppeling informatie avond "Werk aan de kerk"

       Bericht geplaatst op: zondag 28 juni

        

       Dinsdagavond 23 juni was er een informatie avond in Sola Fide over "Werk aan de kerk". Na een opening door dominee Graafland en een inleiding door Foppe Dupuis, gaven verschillende ambtsdragers een toelichting over wat het ambt in de praktijk inhoud. Het ging om: pastoraal ouderling, pastoraal medewerker, diaken, ouderling-kerkrentmeester, bijzondere ouderlingen en voorzitter van de kerkenraad. Omdat het verslag van de avond negen (!) pagina's bestrijkt, kunt u het downloaden in plaats van hier op de website lezen. U kunt eveneens een drietal brieven over ambtswerk downloaden. Voor vragen kunt u contact opnemen met de Scriba.

        

       Verslag informatie-avond 23 juni 2015 werk in de kerk

       Brief over het ambt aan de kerkenraad

       Brief over het ambt aan de ambtsdrager

       Brief over het ambt aan de gemeente

        

       * * * * *

        

       Succesvolle voedselestafette bij Sola Fide

       Bericht geplaatst op: zondag 28 juni

        

        

       De Voedselbank Veenendaal verzorgt wekelijks ruim 200 pakketten voedsel voor gezinnen die onder het absolute minimum leven. Het is echter nauwelijks mogelijk goede pakketten samen te stellen omdat de Voedselbank bijna geen goede producten meer in het magazijn heeft staan.  Om in een constante toevoer van producten te voorzien, heeft de voedselbank de voedselestafette bedacht. Iedere maand zamelen twee kerken, scholen of (sport)verenigingen een maand lang producten in. Als Sola Fide waren wij in mei aan de beurt. Het was een mooie actie met een mooie opbrengst. Namens de Voedselbank Veenendaal willen we iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen van harte bedanken!

        

        

       Voedselestafette hoekje in de Foyer

        

        

       Eerste lading voor de voedselbank (zondag 17 mei)

        

        

       Tweede lading voor de voedselbank (zondag 31 mei)

        

       * * * * *

        

       Foto's Gemeenteweekend 2015

       Bericht geplaatst op: zaterdag 17 mei

        

       Zaterdag 9 mei was de jaarlijkse gemeentedag. 's Middags waren er oud Hollandse spelletjes voor jong en oud. Nadat om half zes de snackcar langs kwam om voor de inwendige mens te zorgen, was er 's avonds een heuse jamsessie. U kunt de foto's bekijken door hier te klikken. Als u één of meer foto's digitaal wilt ontvangen, dan kunt een mail sturen met daarin de nummers van de foto's naar solafide@de-ligt.nl

        

       * * * * *

        

       Foto's Pasen 2015

       Bericht geplaatst op: zaterdag 11 april

        

       Door de "huis"fotograaf Rob Hofstra zijn op Paasmorgen 5 april foto's gemaakt van het paasontbijt. Tijdens de dienst is onder ander het gemeentekoor op de gevoelige plaat vastgelegd. U kunt de foto's bekijken door hier te klikken. Als u één of meer foto's digitaal wilt ontvangen, dan kunt een mail sturen met daarin de nummers van de foto's naar solafide@de-ligt.nl

        

       * * * * *

        

       Jongerenwerkvakantie Roemenië

       Bericht geplaatst op: zaterdag 11 april

        

       Dit jaar is de opbrengst van de vastenactie bestemd voor kindertehuis Bethesda in Zsobok - Roemenië. Net als twee jaar geleden hopen we daar deze zomer weer met een groep jongeren naar toe te gaan. Naast het kinderwerk wat we weer gaan doen, is er een groot project waarmee we kunnen starten. We gaan een leegstaande woning opknappen waar jongeren die het kindertehuis ontgroeid zijn, maar die nog geen eigen plek hebben, tijdelijk kunnen verblijven ( een soort begeleid wonen). Op zondag 5 april (Pasen) is de voorlopige opbrengst bekend gemaakt. De teller is terecht gekomen op 4.559 euro. Een mooi resultaat waar we heel blij en dankbaar om zijn.

        

       voor meer informatie kunt u terecht op de speciale pagina voor de vastenactie 2015 door hier te klikken. U kunt hier ook de terugblik op verschillende acties lezen en vandaar doorklikken naar de foto's die gemaakt zijn. Als u op het logo bovenaan dit bericht klikt, komt u op de website van Help Roemenie.

        

       * * * * *

        

       Foto's diverse kerstactiviteiten

       Bericht ge-update op: donderdag 25 december

        

       In december zijn er vaak diverse activiteiten voor jong en oud die in het teken staan van kerst.  Als daarbij foto's worden gemaakt, kunt u die bekijken door op de onderstaande link te klikken.

        

       Sola Friends kerstdiner - 13 december 2014

       Solamix kerstviering - 18 december 2014

       Kerstspel Kindernevendienst - 25 december 2014

        

       * * * * *

        

       Interview Da. Hilde Graafland bij EO

       Bericht geplaatst op: zaterdag 20 december

        

       Op zaterdag 13 december heeft Da. Hilde Graafland een interview gegeven voor het radioprogramma Onderweg van de Evangelische Omroep (EO). Van het interview is ook een videoregistratie gemaakt. Dit is te bekijken via de website van de EO. Lees hier verder voor meer informatie over het interview en de link naar de website van de EO.

        

       * * * * *

        

       Impressie muziekavond 22 november 2014

       Bericht geplaatst op: maandag 24 november

        

       Op zaterdagavond 22 november j.l. is weer een open muziekavond georganiseerd. Er was veel jong talent aanwezig. Er werd een gevarieerd aanbod van muziek ten gehore gebracht, van klassiek tot pop. Er werden ook gedichten voorgedragen. Het zeer enthousiaste publiek was helaas beperkt in aantal. Desondanks kan zeker weer gesproken worden van een succesvolle avond die vraagt om herhaling.  Om een indruk te krijgen  kunt u de foto's hier bekijken.

        

       * * * * *

        

       Inzamelingsactie voor Voedselbank Veenendaal

       Bericht geplaatst op: maandag 10 november

        

       Zondag 9 november was de inzamelingsactie voor de voedselbank Veenendaal. Met een totale opbrengst van meer bijna 30 dozen aan blikken, potten, pakken, wasmiddel, etcetera, kunnen we net als vorig jaar wederom met recht spreken van een succes. De opbrengst is overhandigd aan een vertegenwoordiger van de voedselbank. De gemaakte foto's zijn hier te bekijken. Er zijn ook stukjes geplaatst op de website van Rijnpost en Veenendaalse Krant.

        

       Ondanks dat de voedselbank enorm geholpen is met de opbrengst van dit soort incidentele acties, is ook structurele hulp nodig. Vanaf volgend jaar gaat Sola Fide daarom meedoen met de voedselestafette. Gedurende één maand gaan we voedsel en kleding inzamelen. Vanuit de diakonie zult u hier t.z.t. uitvoerig over worden geïnformeerd.

        

       Als u niet aanwezig was en toch alsnog een bijdrage wilt leveren of als u de voedselbank Veenendaal financieel wilt ondersteunen, dan kan dat met een eenmalige gift of door donateur te worden. In de foyer op de leestafel liggen folders van de voedselbank Veenendaal met daarin een machtigingsformulier. U kunt ook zelf geld over maken naar IBAN NL46ABNA0577889745 t.n.v. Voedselbank Veenendaal.

        

       Namens de voedselbank en haar klanten wordt iedereen die haar steentje heeft bijgedragen hartelijk bedankt.

        

       * * * * *

        

       Foto impressie SolaFriends zeilkamp 2014

       Bericht geplaatst op: zaterdag 11 oktober

        

       Het laatste weekend van augustus zijn de jongeren van SolaFriends weer op zeilkamp geweest naar Koudum in Fryslân. Het weer zat mee. Regelmatig de zon en met een windkracht 3 a 4 BFT uit de goede hoek was het prima zeilen op de Fluessen en het Hegemeer. Om een indruk te krijgen van het weekend kunt u de foto's en het gemaakte filmpje hier bekijken.

        

                         * * * * *

                          

                         Aanleveren gegevens Solafaceboek

                         Bericht geplaatst op: woensdag 20 maart 2013

                         Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw gegevens voor Solafaceboek in te kunnen voeren.

                         Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw foto te kunnen mailen. U kunt de foto als bijlage kunnen toevoegen aan de mail.

                          

                         Voor meer informatie kunt u hier klikken of via het menu [Gemeente] bovenaan naar de Solafaceboek pagina geen.

                          

* * * * *

 

Data SolaMix middagen seizoen 2014/2015

Bericht geplaatst op: woensdag 20 augustus 2014

 

Via deze link kunt u de data bekijken waarop de SolaMix middagen worden gehouden voor het komende seizoen.

 

* * * * *