Impressie muziekavond 22 november 2014

Bericht geplaatst op: maandag 24 november

Op zaterdagavond 22 november j.l. is weer een open muziekavond georganiseerd. Er was veel jong talent aanwezig. Er werd een gevarieerd aanbod van muziek ten gehore gebracht, van klassiek tot pop. Er werden ook gedichten voorgedragen. Het zeer enthousiaste publiek was helaas beperkt in aantal. Desondanks kan zeker weer gesproken worden van een succesvolle avond die vraagt om herhaling.  Om een indruk te krijgen  kunt u de foto's hier bekijken.

Inzamelingsactie voor Voedselbank Veenendaal

Bericht geplaatst op: maandag 10 november

Zondag 9 november was de inzamelingsactie voor de voedselbank Veenendaal. Met een totale opbrengst van meer bijna 30 dozen aan blikken, potten, pakken, wasmiddel, etcetera, kunnen we net als vorig jaar wederom met recht spreken van een succes. De opbrengst is overhandigd aan een vertegenwoordiger van de voedselbank. De gemaakte foto's zijn hier te bekijken. Er zijn ook stukjes geplaatst op de website van Rijnpost en Veenendaalse Krant.

Ondanks dat de voedselbank enorm geholpen is met de opbrengst van dit soort incidentele acties, is ook structurele hulp nodig. Vanaf volgend jaar gaat Sola Fide daarom meedoen met de voedselestafette. Gedurende ťťn maand gaan we voedsel en kleding inzamelen. Vanuit de diakonie zult u hier t.z.t. uitvoerig over worden geÔnformeerd.

Als u niet aanwezig was en toch alsnog een bijdrage wilt leveren of als u de voedselbank Veenendaal financieel wilt ondersteunen, dan kan dat met een eenmalige gift of door donateur te worden. In de foyer op de leestafel liggen folders van de voedselbank Veenendaal met daarin een machtigingsformulier. U kunt ook zelf geld over maken naar IBAN NL46ABNA0577889745 t.n.v. Voedselbank Veenendaal.

Namens de voedselbank en haar klanten wordt iedereen die haar steentje heeft bijgedragen hartelijk bedankt.

Foto impressie SolaFriends zeilkamp 2014

Bericht geplaatst op: zaterdag 11 oktober

Het laatste weekend van augustus zijn de jongeren van SolaFriends weer op zeilkamp geweest naar Koudum in Frysl‚n. Het weer zat mee. Regelmatig de zon en met een windkracht 3 a 4 BFT uit de goede hoek was het prima zeilen op de Fluessen en het Hegemeer. Om een indruk te krijgen van het weekend kunt u de foto's en het gemaakte filmpje hier bekijken.

Gezocht ...

Bericht geplaatst op: woensdag 8 oktober

Onder het menukopje [Activiteiten] is een nieuwe rubriek aangemaakt, zijnde [Gezocht]. U/je treft hier een overzicht aan van "vacatures" van verschillende activiteiten, bijvoorbeeld: medewerker tuinteam, fotograaf en coŲrdinator Kindernevendienst. Door hier te klikken gaat u rechtstreeks naar de betreffende pagina toe.

Terugblik startzondag 21 september in Sola Fide

Bericht geplaatst op: zaterdag 27 september 2014

Het thema van de startzondag op 21 september was: “EEN ONTMOETING DIE IETS MET JE DOET”. Het programma begon na de kerkdienst met koffie met wat lekkers erbij. Verschillende gemeenteleden hadden weer goed hun best gedaan met het bakken van cake of iets anders.

Na de koffie kon er gekozen worden uit: 1) het maken van een mood-board, 2) kaarten schrijven voor gemeenteleden of 3) praten over het thema. Er werd heel wat geknipt en geplakt, geschreven en gepraat. De kinderen hadden een fotospeurtocht in en rond de kerk en de jongeren hebben gedart en gepraat in de kelder.

Ter afsluiting was er een gemeenschappelijke lunch van eten dat door alle gemeenteleden zelf was meegenomen. Er was weer veel keus en er was ruim voldoende; broodjes, wraps, gehaktballetjes, salades, eieren, fruit, etcetera.

Als u nog een keer wilt nagenieten van deze gezellige bijeenkomst of als u wilt zien wat u gemist heeft, dan kunt u hier de gemaakte foto's bekijken. Ook kunt u een kijkje nemen in de foyer van Sola Fide waar een ingelijste fotocollage hangt.

* * * * *

Terugblik op bezoek Zsobok (RoemeniŽ)

Bericht geplaatst op: zaterdag 13 september 2014

Van 4 tot en met 9 september zijn we samen met een aantal deelnemers aan de RoemeniŽreis 2013 weer terug gegaan naar Zsobok in RoemeniŽ. We waren daar om het 20-jarig jubileum van het kindertehuis Bethesda te vieren. Het was een mooi feest dat begon met een kerkdienst, gevolgd door een bijeenkomst met toespraken en muziek. Tijdens de bijeenkomst kregen wij ook de gelegenheid kort iets te zeggen en hebben daarbij symbolisch het ingezamelde geld (1.080 euro) in de vorm van een cheque aan Elisabeth overhandigd. De winter kinderkleding (circa 60 kilo) hadden we al eerder gegeven.  Het was al met al weer een onvergetelijke reis.  Binnenkort kun je hier een selectie van de vele foto's die zijn gemaakt bekijken.

Omdat er nog veel meer te doen is, hopen we volgend jaar zomer weer een reis te organiseren. Heb je interesse of wil je nog wat meer verhalen horen, kom dan vrijdag 19 september om 20.00 uur naar de informatieavond in Sola Fide.  Neem daarbij gerust vriend(in) en/of ouders mee.

Voor informatie (ook na 19 september), kun je contact opnemen met:

Henk/Levina van Klaveren of Simon de Ligt. Je kunt eventueel ook een mail sturen naar jij.in.oosteuropa@gmail.com

Aanleveren gegevens Solafaceboek

Bericht geplaatst op: woensdag 20 maart 2013

Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw gegevens voor Solafaceboek in te kunnen voeren.

Klik hier (of op bovenstaande afbeelding) om uw foto te kunnen mailen. U kunt de foto als bijlage kunnen toevoegen aan de mail.

Voor meer informatie kunt u hier klikken of via het menu [Gemeente] bovenaan naar de Solafaceboek pagina geen.

Data SolaMix middagen seizoen 2014/2015

Bericht geplaatst op: woensdag 20 augustus 2014

Via deze link kunt u de data bekijken waarop de SolaMix middagen worden gehouden voor het komende seizoen.